Het begin van onze droom

We zijn begonnen! Het actieplan is gemaakt en de eerste stappen zijn gezet. Het begon allemaal nog voor de kerstvakantie, toen Anne en ik na de zoveelste keer praten, het erover eens waren dat we toch ECHT vrijwilligerswerk wilden doen. Iedereen dacht dat het een grapje was maar we gingen zo serieus aan de slag dat iedereen al snel overtuigd was dat we het echt graag wilden. We kwamen terecht bij Be More en bezochten een voorlichtingsdag in Nijmegen. De projecten in Malawi vonden we het leukst, en voordat we het wisten was het rond! We hadden ondertussen al vanalles gelezen over inentingen en besloten om dan ook gelijk een afspraak bij de GGD te maken. Na een uur gepraat te hebben over wel 15 ziektes kreeg Anne alleen de gele koorts prik en ik ook nog Hepatitus B. Intussen heb ik ook al één herhalingsprik gehad. De andere moet over een halfjaar, waarna ik levenslang beschermd ben tegen Hepatitus B!

Ik vroeg voor mijn verjaardag een reisgids over Malwi, daarna hebben we acties bedacht om zo te zorgen dat we onze bijzondere reis kunnen sponseren en betalen.
We zijn ondertussen al een paar weken verder en hebben diverse supermarkten en bedrijven gemaild. We willen een sponsorloop op de basisschool organiseren en bijvoorbeeld paaseitjes verkopen met Pasen. We gaan ook meedoen aan de Milleniumdoelen actie van Wereldsupporter. Hiermee kunnen we naderhand subside krijgen voor onze bijdrage aan een betere wereld. We hebben al twee donatiepotjes neergezet in winkels in de stad en hopelijk komen er nog meer!

We hebben ook koekjes gebakken en in een mooi pakje van 5 verkocht voor €1,50. Daarmee hebben we nu meer dan €40,- opgehaald!! We zijn langs de deuren gegaan en hebben bekenden aangesproken op school en in de buurt. We zijn van plan om nog een paar keer koekjes te bakken (nu hadden we in totaal 23 pakjes gemaakt en verkocht binnen 3 uur!).

Toevallig gaat een groep leerlingen van onze school ook naar Malawi, om daar twee weken te reizen en te helpen bij de projecten, voor hun work-experience. Zij gaan met de 18- dochterorganisatie van Be More: Worldmapping. Met één van de leraressen die meegaat met deze groep hebben we gepraat en foto's gekeken. Hierna hebben we op tunafish en uniglobe offertes aangevraagd voor de vluchten, alsmede ook zelf op internet te zoeken naar de goedkoopste tickets. We hebben onze vlucht intussen geboekt, net als de reis- en annuleringsverzekering en dan begint het project pas echt!

Image
Follow the author: AnneRoosma
Promotions
verzekering studeren in het buitenland

Ga jij binnenkort studeren in het buitenland?
Regel je zorg- en reisverzekering via JoHo!

More contributions of WorldSupporter author: AnneRoosma
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Image
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]