Lessen in duurzaamheid

Een paar weken geleden heb ik les gegeven aan leerjaar 2 over het versterkte broeikaseffect en duurzaamheid. Natuurlijk liggen die twee in het verlengde van elkaar. Als het steeds warmer op aarde wordt door uitlaatgassen van auto's en fabrieken enz. heeft dat ernstige gevolgen voor de aarde. Ik heb in een powerpointpresentatie uitgelegd waarom het belangrijk is waarom we iets moeten doen. De oorzaken, gevolgen en oplossingen (duurzaamheid!!) zijn naar voren gekomen. Ik heb steeds een foto laten zien. Leerlingen moesten dan zeggen waarom ik deze foto gekozen had. Bij de dia 'wat kun jij doen', heb ik de leerlingen eerst zelf laten nadenken over wat zij kunnen doen om de wereld duurzamer te maken. In de bijlage is de PowerPoint te zien, maar ook de opdracht die leerlingen aan het maken zijn.

Op deze manier zijn leerlingen bewust geworden van de gevolgen van het versterkte broeikaseffect. Bovendien hebben ze nagedacht over het verbeteren van hun eigen situatie met betrekking tot duurzaamheid.

Het leuke vond ik dat een paar weken nadat we dit onderwerp besproken hadden, leerlingen nog met opmerkingen kwamen over duurzaam omgaan met het milieu. Zoals ik heb de tv helemaal uitgezet, de oplader van mijn telefoon uit het stopcontact gehaald als ik hem niet gebruikte enz.

Related resources on WorldSupporter: 
Image
Follow the author: anoukjacobs
Promotions
verzekering studeren in het buitenland

Ga jij binnenkort studeren in het buitenland?
Regel je zorg- en reisverzekering via JoHo!

Supporting content
Lessen in duurzaamheid
More contributions of WorldSupporter author: anoukjacobs
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Image
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]