de eerste hindernis... en de oplossing.

Engels is in Zambia de belangrijkste taal. Er zijn heel veel dialecten en stamtalen maar Engels is de voertaal. Dat komt omdat vroeger Zambia een deel van een Engelse kolonie was. Die kolonie heette toen Rhodesië.

Ik ga straks les geven in het Engels. Maar.. klein probleempje.. ik heb hiervoor zeker niet genoeg Engelse les gehad op school. Wat nu? Ik heb uitgezocht hoe ik dat probleem kan overwinnen. Ik mocht van mijn ouders, tijdens mijn herfstvakantie in oktober, een Engelse taalcursus gaan doen, in Engeland. Samen met mijn broertje Gabòr, ben ik naar Hastings gegaan. Niet ver van Dover en ook niet ver van Londen! Een week samen privé-les. Wij tweeën en een Engelse teacher. Toevallig was de teacher opgegroeid in Zimbabwe (ligt op 10 km van het plaatsje waar ik in Zambia naar toe ga). Het was er geweldig. Alles in het Engels. Vanaf de eerste tot de laatste minuut. Mijn Engels ging met sprongen vooruit. We woonden daar in een Engels gastgezin. Dat hielp zeker ook. De eerste horde was genomen!

Nu doe ik in Nederland ook nog steeds elke week privé- les in het Engels.

Follow the author: Xavier0104
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]