Wow wat mooi.. Uyuni tour

Nooit geweten dat je in drie dagen tijd zoveel mooie en indrukwekkende natuur kan zien.. De Uyuni tour!

'S morgens om half 11 stond de jeep klaar. Helaas voor ons waren de andere nationaliteiten in de jeep niet waar we op hoopten. Een Israëliër en maar liefst drie Fransen. (We hebben niet zo'n goede herinneringen aan Fransen). Maar oke.. De tour ging beginnen.
Eerst zijn we naar een oud trein station gegaan, waar we als grote kinderen op en in de treintjes konden klimmen. Het zag er grappig uit hoe iedereen aan het klimmen en klauteren was en wij deden braaf mee. Nadat we een aantal foto's hadden genomen reden we verder. Dit maal naar het zoutmeer! Doordat het regenseizoen was stond het meer een stuk onder water. Het was echt apart hoe de jeep er door heen rijdt. Na een aantal kilometer kwamen we bij een droog gedeelte waar ook ooit een hotel was. Het was echt super mooi. Met blote voeten liepen we over het zoutmeer. Het leek net een spiegel zo helder was het. Hier hebben we natuurlijk heel veel foto's gemaakt en probeerden we zo creatief mogelijk te zijn. Vervolgens gingen we lunchen. De achterklep van de jeep diende als tafel en de chauffeur had ons wat gemaakt. Toen we de lunch ophadden hebben we nog meer foto's gemaakt; handstandje, Simone die uit een hoed komt en van alles. Na de fotoshoot reden we door om naar ons eerste hostel te gaan om daar te overnachten. Tijdens de reis kwamen we door verschillende landschappen. We zijn nog gestopt om dichter bij de lama's te komen. Uiteindelijk kwamen we aan in het hostel. We hadden een eigen kamer met badkamer heerlijk. Toch een voordeel als je iets meer betaalt voor de tour.
Tijdends de eerste avond zijn we met ons groepje een kaartspel gaan spelen. Alleen waren Simone en ik nogal moe en je moest goed opletten, dus dat ging iets minder.. Maar de rest had er zin in en de alcohol ging er goed in. De fles rum 1,5 liter moest die avond op. Simone en ik zijn naar bed gegaan en hun gingen nog even door om de fles te legen en ook nog de flessen wijn. In de nacht hoorde ik mensen overgeven en ik had al zoon vaag vermoeden dat dat de mensen uit onze jeep waren.

De volgend ochtend waren we iets te laat.. ik had de tijd op mijn telefoon nog niet verandert en die stond dus een uur achter. Snel snel gingen we eten en met een sprintje hadden we de tas ingepakt. Eenmaal buiten bleken we helemaal niet de laatste te zijn. Een van de Franse was 'ziek'. Niet toegeven dat het van de alcohol kwam, hij was gewoon ziek. Na laaangg wachten, (maar een berg beklommen en rondjes gelopen) gingen we eindelijk verder met de tour. Onderweg nog wel een keer gestopt zodat die Fransman kon kotsen maar verder hadden we een hele lieve chauffeur dus we gingen gewoon overal naar toe. We hadden zelfs zoon lieve chauffeur dat toen we eindelijk reden hij stopte bij een andere jeep die de band eraf had en natuurlijk ging hij helpen. Gelukkig waren we net bij een mega mooi stuk natuur. Allemaal grote rotsblokken waar we heerlijk op konden klimmen. Na een uurtje reden we verder. We zagen zoveel mooie natuur.. we gingen lunchen bij laguna blanca, waar verschillende pelicanen waren. Tijdens de lunch hadden we een super uitzicht. Daarna zijn we doorgereden en zagen we ook een rode laguna, nog mooier! De hele dag hebben we heel veel mooie natuur gezien :)

S avonds sliepen we voor de eerste keer in een dorm.. we waren nogal de luxe gewend om gewoon met zijn tweeen op een kamer te slapen met eigen badkamer. Dus dat was even wennen om met 6 personen in een ruimte te liggen, en dan ook nog die Fransen;)Maar we hebben het overleeft en om 4 uur ging alweer de wekker om met de jeep verder te gaan. IJskoud dat het was gingen we opweg naar de geisers. Ook dit was weer super mooi om te zien. We waren er net zo lang totdat de zon was opgekomen. Vervolgens reden we verder om in een hotspring te gaan. Die was gelukkig ietsje groter dan de hotspring met de Colca Canyon. Het was ijskoud maar toch hadden we de moed verzameld om onze bikinis aan te trekken. Snel rennend naar de hotspring kregen we het zalig warm. We mochten er 20 minuten in blijven en moesten toen weer eruit, gelukkig was het niet meer zo koud. De trip ging weer verder. Deze keer naar de groene lagune. Helaas was de lagune niet groen, het moest waaien en dat deed het niet..
Na zoveel mooie natuur gezien te hebben gingen we naar de grens, om de oversteek te maken naar San Pedro de Atacama in Chili. Want nu we er toch zijn, waarom dan ook niet even naar Chili?:)

Follow the author: lieke-89
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]