Druk, druk, druk (maar ook als wereldsupporter!)

Alweer een maand geleden mocht ik mijn master Farmacie starten. Erg leuk, maar het gaat er wel even in een ander tempo aan toe. Ik heb daardoor wat minder tijd om wereldsupporter goed bij te houden. Gelukkig heb ik nog wel het idee dat ik tijd vrij kan maken om mijn bijdrage als wereldsupporter te kunnen blijven leveren.

Zo kreeg ik een hele leuke uitnodiging om bij de JoHo stand op de Buitenlandbeurs te staan. Op deze dag kwamen met name middelbare scholieren zich oriënteren op de verschillende mogelijkheden in het buitenland na hun eindexamen. Ik had een presentatie over mijn vrijwilligerservaring in Nepal gemaakt. Het blijft altijd leuk om je ervaring met anderen uit te wisselen en anderen enthousiast te vertellen en maken over vrijwilligerswerk. Het was ook echt een gezellige dag, want ik leerde een andere wereldsupporter (Chiara) kennen (zie foto). Zij zet zich nog steeds op een bijzondere manier in voor haar project in Kenia. Ze maakt zelf sieraden en mokken voor het weeshuis Heart Children's Home. Wil je er meer van zien? Kijk op: httppublic://blog/img-20140207-wa0001_1_0.jpgmaisha-for-kenya.blogspot.nl/. Ik heb zelf vandaag ook een armbandje besteld!

Daarnaast was het vorige week zaterdag tijd voor een groot evenement voor farmacie studenten waar ik al een half jaar met mijn commissie aan gewerkt heb. Dit evenement, de Beroependag, wordt voor farmacie studenten uit heel Nederland georganiseerd om ze een indruk te geven van wat ze na hun studie kunnen gaan doen. De dag had een worldsupporter tintje! Zo sprak de algemeen directeur van GSK over wat GSK voor ontwikkelingslanden doet en over het belang van de Acces to medicine Index (zie voor meer info mijn blog Slikken of stikken?!) in de plenaire lezing. Een van de workshops werd ingevuld door Farmacie Mondiaal. Farmacie mondiaal is de vrijwilligersorganisatie van Nederlandse Apothekers. De dag was een groot succes en werd door 224 farmaciestudenten bezocht.

Afgelopen vrijdag was er een speciale Google Hangout meeting georganiseerd om met meerdere worldsupporters het MilleniumDoen! programma te evalueren. Behalve de goed verlopen evaluatie vond ik het erg leuk om verhalen van andere wereldsupporters te horen en me door deze fanatieke vrijwilligers te laten inspireren. Zo hoorde ik voor het eerst de verhalen van Wies (httppublic://blog/img-20140207-wa0001_1_0.jpgwww.wereldsupporter.nl/profiel/wiezzer en ook httppublic://blog/img-20140207-wa0001_1_0.jpgwww.wereldsupporter.nl/profiel/rubendebaas), die B.C.S.D. (Bangwe Community Sports Development Limited): een voetbalschool in Malawi zelf opgericht heeft. Het doel van de organisatie is om kinderen van sport te laten genieten in hun vrije tijd, en zo slecht gedrag te verminderen. Ik heb enorm veel respect voor wat deze wereldsupporters hebben bereikt!

Ten slotte heb ik een interview afgelegd voor het Pensioenfonds Medewerkers Apotheken Magazine over mijn vrijwilligerswerk in Nepal. Dit magazine met mijn interview verschijnt weer in maart, dus stay tuned!

Image
Follow the author: EliseS
Promotions
verzekering studeren in het buitenland

Ga jij binnenkort studeren in het buitenland?
Regel je zorg- en reisverzekering via JoHo!

Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Image
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]