vrijwilligerswerk koningskind suriname

De eerste keer dat ik bij 'koningskind' kwam was met mijn contactpersoon, de kenninsmaking was goed en ik had meteen een goed gevoel bij dit project. Stichting Koningskind is een Christelijke organisatie met als doel het opvangen, begeleiden en opvoeden van kansarme en weeskinderen in Suriname. Dit doen zij door het creëren van een familie- of huisgemeenschap waarbij saamhorigheid, veiligheid en welzijn voorop staat. Het kind kan zich hierbij ontplooien in een klimaat van geborgenheid en liefde. Mijn werkzaamheden bestonden voornamelijk uit; ondersteuning in de dagelijkse werkzaamheden, hulp bieden bij huiswerk en helpen met activiteiten. De kinderen in dit weeshuis zijn ontzettend goed opgevoed door de 'opa en oma' van dit huis, dit zijn overigens zo'n ontzettend lieve mensen! Ik voelde me erg welkom in dit huis en gewaardeerd, en mede dankzij dit heb ik het werk daar ontzettend graag gedaan. Ik was in Suriname tijdens de feestmaand December en daardoor ben ik ook vaker met de 'familie' op pad geweest, bijvoorbeeld naar de kerkdienst op kerstavond. Dit was een ontzettend bijzondere ervaring, ook hadden de kinderen een voordragen voorbereid, een paar kinderen op de blokfluit en andere zongen erbij. Verder is het in Suriname heel normaal als dat er iemand in de stad jarig is, deze persoon een kinderhuis of een ouderenhuis uitkiest om hiervoor een maaltijd te verzorgen, ontzettend goed initiatief waar wij wel wat van zouden kunnen leren!!

WorldSupporter Resources: 
Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Blog of mariellesmits1989
Content
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Image
Image
Statistics
2
Selected Categories
Promotions
SIW

Eindelijk positief nieuws, er mag weer gereisd worden. Maak je droom waar en maak ‘impact abroad’ door het doen van vrijwilligerswerk. Juist in Europa zal het naar verwachting steeds meer mogelijk zijn om te reizen deze zomer.

Restauratiewerk, werken aan de natuur, schoonmaken van de omgeving, sociale ondersteuning bieden aan mensen in heel veel verschillende landen. Je verbetert direct je taalvaardigheid door de internationale samenstelling van de groepen.

Draag bij aan duurzaamheid, blijf dicht bij huis juist in deze tijd en trek erop uit. Zoek jouw vrijwiligerswerkproject via de website van SIW.