Ervaringen delen

Vorige week kwam mijn collega naar me toe. Ze maakte zich zorgen om haar zoon. Hij heeft meerdere malen zijn studie niet afgemaakt en valt nu eigenlijk in een soort van gat. Hij weet niet goed wat hij wil met zijn leven en ze wil erg graag dat hij iets zinvols gaat doen.

Ze wist dat ik onlangs vrijwilligerswerk had gedaan in Ghana en vroeg zich af of ik haar niet kon helpen. Ze vroeg me of ik wist waar hij informatie vandaan kon halen voor vrijwilligerswerk of betaald werk in het buitenland.

Ik heb haar verschillende opties gegeven van organisaties waarbij hij kon kijken of de projecten bij hem zouden kunnen passen (bijv. joho, vrijwillig wereldwijd) en verteld hoe het een beetje in z'n werk gaat. Ze was me super dankbaar en kon me de volgende dag vertellen dat hij heel enthousiast was om er iets mee te gaan doen.

Wat een fijn gevoel om iets voor een ander te kunnen betekenen. Ik merk zelf hoe enthousiast ik wordt om met iemand mijn ervaringen in Ghana of het doen van vrijwilligerswerk te delen.

Van de week vertelde een student op mijn werk ook dat ze heel graag eens naar het buitenland zou willen gaan om vrijwilligerswerk te gaan doen. Het leek haar heel bijzonder. Dat kon ik natuurlijk alleen maar bevestigen.

Ik heb met haar mijn ervaringen gedeeld en haar verteld waar ze terecht kon voor meer informatie en ook verwezen naar wereldsupporter. Ik ben benieuwd of ze iets gaat vinden wat bij haar past.

Liefs,

Irene

Follow the author: iklaassen
More contributions of WorldSupporter author: iklaassen
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]