De keuze voor mijn volgende avontuur is gemaakt

Inmiddels is het alweer 4,5 maand geleden dat ik terug ben gekomen van mijn grote avontuur in Ghana. Het voelt nog als de dag van gisteren en ik denk dan ook nog steeds regelmatig terug aan mijn ervaringen daar.

In mijn vorige blog schrijf ik dat ik besloten heb opnieuw vrijwilligerswerk te gaan doen.
Ik heb lang getwijfeld om dit keer vrijwilligerswerk te gaan combineren met reizen. Had me verdiept in een reis naar Nepal (via het andere reizen) waarbij ik kon gaan werken in een ziekenhuisje in Kathmandu en daarnaast ook het land kon ontdekken.

Uiteindelijk heb ik toch besloten hier vanaf te zien en te gaan backpacken. Ik heb de keuze gemaakt om te gaan reizen door Maleisië/Borneo omdat dat deel van Azië me meer trekt en omdat ik dit keer mijn reis graag wilde delen met een reismaatje. In Ghana heb ik het erg gemist om samen een avontuur aan te gaan dus voor nu leek me dit een betere optie. Al betekend dat zeker niet dat ik niet ook daar mijn steentje bij wil dragen.

Met de ervaring die ik in Ghana heb gehad ga ik nu wel met een andere insteek op reis. Ik hoop ook daar mijn steentje bij te kunnen dragen aan de lokale bevolking, al is het maar door de kleine dingetjes. Nog steeds vind ik 'It's the small things that matter'
Ik ben nog na aan het denken of ik op een andere manier daar mijn steentje bij zou kunnen dragen. Het allerliefst zou ik daar een paar dagen gaan werken in een ziekenhuisje, maar tot dusver heb ik hier niets van kunnen vinden.

Ik hoop wel dat ik in de toekomst nog ergens vrijwilligerswerk zou kunnen doen. Ik merk dat dit toch wel blijft kriebelen. Er is nog zoveel wat je zou kunnen doen!

Helaas vind mijn vriend het niet zo fijn als ik steeds in mijn eentje op pad ga om de wereld te ontdekken. Daarnaast hebben we natuurlijk een vaste baan, waardoor ik niet steeds op reis kan gaan. Deze keer heb ik onbetaald verlof genomen, maar de komende jaren zal dat er niet meer in zitten. Heb het nu met hoge uitzondering nog gekregen.

We zullen zien wat de toekomst ons brengt. Mijn vriend en ik hebben i.i.g. besloten om de maand oktober van dit jaar samen te gaan backpacken door Indonesië. Dus dat is zeker weer iets om naar uit te kijken! Mogelijk kan ik ook hier wat aan vrijwilligerswerk doen, mochten we de gelegenheid en een mooi project vinden.

Voor nu haal ik mijn voldoening uit het enthousiast maken van andere mensen om ook vrijwilligerswerk te gaan doen of de wereld te gaan ontdekken. Zie mijn aparte blog.

Ik houd jullie op de hoogte van mijn reis door Maleisië. Kijk er nu al naar uit!

Liefs,

Irene

Follow the author: iklaassen
More contributions of WorldSupporter author: iklaassen
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]