Statiegeld actie.

Hoi allemaal!

Het blogje komt een beetje laat aangezien komende week de laatste week is dat deze actie loopt maar ja beter laat dan nooit toch?!

In de maand Februari heb ik namelijk een statiegeldactie lopen bij de Jumbo in het nabijgelegen Belfeld. Hier ben ik viavia bij uitgekomen en daar heb ik nog geen spijt van gehad.

Deze maand kun je dus bij de Jumbo in Belfeld je statiegeld bonnetjes doneren aan mijn expeditie die ik komende zomer ga maken. Hiervoor staat een speciale doos naast de statiegeld machine. Zelf ben ik hier ook al aanwezig geweest op 5, 13 en 20 februari. Ik zal nu nog alleen op woensdag 26 Februari aanwezig zijn.

Op zo'n moment dat ik er zelf ook ben zal ik in de buurt van de statiegeldautomaat zitten met een stand. Hierop ligt o.a. meer informatie over de organisatie Worldmapping, een fotoboek van mijn reis naar Zuid-Afrika, zelfgemaakte armbandjes en kettingen die ik verkoop en een potje voor losse donaties.

In eerste instantie had ik zoiets van nahh ik zie wel hoe het loopt en tot mijn verbazing loopt alleen al de verkoop van armbandjes en kettingen erg goed! Niks te klagen dus.

Het verbaasde me ook hoe goed opgezet de Jumbo daar zelf is. De kassières wisselen constant af, je hoeft nooit lang in de rij te staan en mocht dit wel zo het geval zijn word er gewoon een extra kassa geopend. Wanneer er mensen zijn die hun boodschappen niet meer zelf in kunnen pakken of op de band leggen dan staan de kassières op om die mensen te helpen of andere mensen uit de rij helpen een handje. Ik stond echt versteld dit had ik nog nooit gezien in een supermarkt. De mensen zijn allemaal zo aardig en behulpzaam dat is zeker een complimentje waard!

Ik ben dan ook blij dat ik hier mijn statiegeld actie heb lopen.

Dan heb je ook nog de mensen die zelf vrijwilligerswerk hebben gedaan in het buitenland. Daarvan zijn er al verschillende even komen kijken. Er was zelfs een mevrouw die al tegen de 65 aan liep en vorig jaar nog even naar Indonesië was geweest om daar vrijwilligerswerk te gaan doen. Sommigen geven me zelfs tips om nog een keer heen te gaan. Deze vergeet ik natuurlijk niet want hoe de mensen erover praten maakt me alleen maar enthousiaster om er ook nog echt een keer heen te gaan!

Na de statiegeld actie wil ik nog een loterij organiseren om geld mee in te zamelen. Dit heb ik vorig jaar ook gedaan en het liep erg goed. Ook hadden we super veel prijzen wat het natuurlijk nog leuker maakt want je kunt dan meer mensen iets terug geven.

Ik heb super veel zin in mijn reis en alles wat ik er van te voren nog voor moet doen. De eerste voorbereidingsdag in april komt er al aan en ik sta te trappelen!

groetjes, Renee

voor meer acties of informatie over mijn reis kunt u een kijkje nemen op mijn site: (www.reneetobrasil.tk)

Image
Follow the author: Renee_Vercoulen17
More contributions of WorldSupporter author: Renee_Vercoulen17
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Image
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]