Persoonlijke ontwikkeling door de expeditie

De verschillen tussen Uganda en Nederland (die ik in de vorige blog heb beschreven) en nog veel meer, houden je erg bezig tijdens, maar ook na de reis. Je realiseert je veel beter hoe goed wij het hier in Nederland hebben, vergeleken met zo veel andere mensen op onze wereld. Want wij zijn dan in Uganda geweest, maar er zijn nog heel veel landen meer op onze aarde waar de situatie even slecht of slechter is dan in Uganda.
Wat zo indrukwekkend was om te zien, was dat bijna alle Ugandezen, ondanks dat ze bijna niets hebben, toch zo gelukkig zijn! Ze zijn tevreden met wat ze hebben, en dat is in onze ogen verschrikkelijk weinig. Zo kunnen wij rijke westerlingen veel leren van de mensen daar. Je moet niet altijd meer willen maar blij en tevreden zijn met wat je hebt! Dan maak je je leven een stuk makkelijker voor jezelf.
Doordat je jezelf confronteert met dit soort levensvragen, ga je beter nadenken over het leven en is het maken van een reis naar een ontwikkelingsland ook erg goed voor je persoonlijke ontwikkeling. In extreme situaties zoals je ze daar treft, leer je jezelf beter kennen en kan je misschien een beter mens worden.

Selected Categories
Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Blog of berendbruijn
Content
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
0
Promotions
JoHo Insurances - Expert internationale verzekeringen

Sta jij op het punt om je internationale droom waar te maken? JoHo Insurances ondersteunt je met advies op maat bij de belangrijkste administratieve keuzes rond verzekeringen.