Voorbereidingen op de Ugandaexpeditie

Natuurlijk zijn we niet op reis gegaan naar een totaal ander continent, waar het leven totaal anders is dan hier, zonder ons voor te bereiden. Zo hebben we verschillende activiteiten georganiseerd om geld in te zamelen, want een expeditie naar Uganda is natuurlijk niet gratis! Iedereen moest een flink bedrag betalen om mee te mogen, waarvan een deel rechtstreeks naar de projecten in Uganda gaat. Daarnaast heeft ieder expeditielid zich geregistreerd als ‘Wereldsupporter’ en op de site van deze organisatie een aantal lijsten ingevuld etc. Als wereldsupporter kan je namelijk subsidie verdienen na terugkomst, als je aan een aantal criteria voldoet, als compensering van het behoorlijke prijskaartje dat aan de ontwikkelingsreis hing. Deze organisatie bestaat, om jongeren te motiveren op ontwikkelingsreis te gaan en dat ze geen nee zeggen door de flinke prijs die er aan hangt.
Zo zijn we voor de reis diverse keren tijdens het 9e uur met heel de groep bij elkaar gekomen om dit soort zaken te bespreken.
Daarnaast hebben we ook twee officiële voorbereidingsdagen gehad, georganiseerd door Worldmapping, waarop we ons hebben verdiept in het leven in Uganda, om zo een beetje te weten te komen wat we allemaal kunnen verwachten, want het zou een hele cultuurshock worden.
Ten slotte moest ieder voor zich ook wat praktische voorbereidingen ondernemen zoals het aanvragen van een paspoort en het halen van de vereiste vaccinaties.

Follow the author: berendbruijn
Promotions
verzekering studeren in het buitenland

Ga jij binnenkort studeren in het buitenland?
Regel je zorg- en reisverzekering via JoHo!

More contributions of WorldSupporter author: berendbruijn
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]