Feest!

Na een dagje souveniertjes inslaan voor onszelf;) werden we de volgende ochtend heel vroeg gewekt. Het was de dag van Candeleria de Virginia. Alleen.. Wij wisten niet hoe laat het feest zou beginnen. We lagen heerlijk te slapen toen er ineens op onze deur werd geklopt. In mijn droom paste het dus ik stond ook niet op, maar Simone gelukkig wel. Juanito stond voor de deur.. Het festival was begonnen. Na heel snel ons klaarmaken gingen we met de taxi naar het stadion. Daar aangekomen gingen we kaartjes halen, we werden nog flink gediscrimineerd.. Er stond namelijk dat een kaartje 30 soles kost, maar wij moesten er 60 soles voor betalen. We hebben Juanito de kaartjes laten halen voor 30:)

In het stadion bleek dat er 100 dansgroepen een competitie aangingen. Zij toonden hun dans en kregen punten. Daarna dansten ze op de straat verder. Iedere groep had zijn eigen dans en weer andere kleren. Na ongeveer 40 dansen te hebben gezien zijn we het stadion uitgegaan. We hebben nog geprobeerd groepen aan te spreken of we met ze mee mochten dansen in het stadion, maar helaas hadden ze niet op tijd kleding voor ons. Tijdens het rondje vragen heb ik intussen mijn (blonde) haren laten vlechten door meiden. Wat voor heb heel bijzonder was. Uiteindelijk heb ik er ook nog pompoms ingedaan en ook ik was klaar om te dansen, maar dan in de straten. We zijn een groep achterna gelopen en vervolgens hebben we ons tussen verschillende groepen gemengd. Het was super! We hebben met heel veel mensen gedanst en heel veel verschillende kostuums gezien. Het grappig was dat niet alleen wij foto's van de Peruanen namen, maar dat zij ook met ons op de foto wilde. Ik ben ook gefilmd geworden, we kregen bier (wat we beide niet lekker vinden) en iedereen bleef maar dansen. Van de vrouwen kregen we hun soort van pompoms om te dansen en zelf kinderen wilde het ons leren. Het was een super dag en zeker ook vermoeiend. Om 9 uur lagen we dan ook al heerlijk in ons bedje.
Om 6 uur stonden we weer op om door te reizen naar Bolivia. Vier minuten voordat de bus vertrok hadden we nog snel een kaartje gekocht naar Copacabana, zoals altijd ben ik lekker op tijd met de bus;) de bus had wel de grootste overheerlijkste stoelen die we tot nu toe gehad hebben, helaas was het maar voor 3 uurtjes.. Toen kwamen we aan in Bolivia.

Follow the author: lieke-89
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]