DIY: leuke armbandjes van al gebruikte materialen

Vandaag plaatste ik eerder een blog over Valentijnsdag. Nu kan ik me heel goed voorstellen dat je al die economische bedoelingen om deze dag meer dan zat bent. Daarom besluit ik dus om als tegenhanger van mijn Valentijnsblog de eerder beloofde Do It Yourself (DIY) te plaatsen. Hij is vrij makkelijk, dus prima in een paar vrije uurtjes te doen!

Stap 1: Verzamel alles wat je leuk vindt om in een sieraad te verwerken. Ik heb zelf ervoor gekozen kettingen door te knippen die ik al een hele tijd niet meer draag. Daarnaast bewaar ik altijd zakjes waar sieraden ingezeten hebben, waar handige, vrolijke touwtjes aan vast zitten. Ook had ik nog een paar oude veren over, dus deze kon ik ook mooi meenemen.

Ik raad je echt aan tijd voor deze stap te nemen, want je hebt meer in huis dan je in eerste instantie denkt! Vraag ook anderen of ze misschien nog iets voor je hebben wat ze niet meer gebruiken. Geef je creativiteit de ruimte. Wat ook heel goed helpt is om van tevoren te bedenken op wat voor gelegenheden of bij wat voor kleding je dit wilt gaan dragen, dan weet je een stuk beter welke materialen je nodig hebt. Ga pas als je echt iets noodzakelijks mist naar een winkel om iets nieuw te kopen (alles voor duurzaamheid)!

Stap 2: Nu je alles verzameld hebt, kun je gaan kijken welke materialen en kleuren goed bij elkaar passen. Probeer kralen en materialen bij elkaar te leggen, die je misschien in eerste instantie niet samen voorgesteld had. Deze combinaties kunnen vaak juist verrassend zijn!

Stap 3: Leg nu alles precies naast elkaar zoals je het straks wilt hebben in een vaste vorm. Ik koos ervoor om de kralen op het leren bandje vast te maken met naald en draad.

Stap 4: Maak nu alles aan elkaar vast. Bedenk je wel dat jij het voordeel hebt dat je bij jezelf kunt passen tussendoor. Zo kwam ik erachter dat mijn pols toch best dun is en ik minder kralen kon gebruiken.

Veel succes! Ik ben erg benieuwd wat jullie allemaal maken! Bij de beschreven stappen kun je de foto's van mijn armbandje terugkijken.

Content categories
Check all content related to:
Comments, Compliments & Kudos

hartstikke leuk en helemaal

hartstikke leuk en helemaal in de stijl van een echte wereldsupporter met die oude spullen recyclen!!

Ik zou zeggen beginnen te verkopen om geld op te halen voor het goede doel ;)

Dankjewel! Ik wil inderdaad

Dankjewel! Ik wil inderdaad kijken of ik met mijn creatieve kant wat kan gaan doen en hiermee geld in te gaan zamelen. Maar ik wil eigenlijk eerst kijken waar het meeste animo voor is ;-)

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Image
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
637 2