ak 47

’s Ochtends gingen we met ons groepje een bron schoonmaken. Hierbij moesten Ellen en ik met onze schoenen aan, om infecties te voorkomen, in het laatste laagje water, waaronder nog modder lag, gaan staan. Het water kwam tot onze enkels. Onze schoenen zaten dus helemaal onder de modder. Hierna moesten we bakken met modder, die de mensen van daar gevuld hadden, naar een geul brengen en het aan de zijkant neergooien. Het was allemaal heel erg zwaar werk, gelukkig scheen de zon niet heel hard.
In de bron zaten vissen, slakken en kikkers. Deze vissen deden ze in jerrycans. Wanneer Naomi haar handen schoon wilde maken met wat water, kwam er dus niet alleen water uit de jerrycan, maar ook een vis! Hier schrok ze natuurlijk heel erg van.
De bedoeling is, dat nadat de bron schoongemaakt was, ze het weer opnieuw konden vullen en er dus schoner water in zat.
Terug bij Pelido aten we eerst wat en daarna we gingen debatteren met schoolkinderen. De stelling was ‘village life is better than townlife’. Wij waren tegen deze stelling. Ondanks onze sterke argumenten, konden ze hier goed tegen in gaan en wonnen zij dus uiteindelijk. Af en toe zeiden ze wel wat vreemde dingen, maar in het algemeen waren ze wel veel beter in debatteren.
Na het avondeten was er weer een kampvuur en deden we een spel zoals ‘ik ga op reis en neem mee’ en ‘het land van geen id’.
Wat erg raar is, is dat tijdens we rondom het kampvuur zaten, er achter ons een bewaker zat. Deze bewaker is speciaal voor ons geregeld, zodat we hier veilig kunnen verblijven. Het voelt wel veiliger, maar aan de andere kant nou ook weer niet echt, aangezien hij met een geweer achter ons zit, wat een erg raar gevoel is… Volgens sommige jongens heeft hij een ak47 bij zich. Dit is niet de enige bewaker die we tot nu toe hebben gezien. Er lopen hier namelijk wel meer politieagenten met geweren rond in Uganda. Erg apart om ze zo over straat te zien lopen vind ik..

Follow the author: Manouk Ramselaar
More contributions of WorldSupporter author: Manouk Ramselaar
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]