Foundation of Hope Organisation

Vandaag hebben we het project Foho bezocht, foundtion of hope organisation. Dit is een organisatie die overdag straatkinderen opvangt en ze te eten geeft, in ruil dat zij werken (kettingen en kaarsen maken en naaien). Hierdoor proberen ze te voorkomen dat ze gaan stelen of andere slechte dingen gaan doen. Bij aankomst gingen we eerst 'kranten kralen' maken en kaarsen. Deze dingen worden verkocht, de winst wordt dan gebruikt voor de organisatie. Ook hadden we koffieplanten geplant.
Na het eten, wat bestond uit kleine banaantjes, passievrucht en samola (erwten in bladerdeeg), liepen we met de straatkinderen naar het voetbalveld. Onderweg kwamen we weer verschillende kinderen tegen, die het zo leuk vonden om ons, muzungu's te zien. Ze wilden hand in hand lopen, op mijn rug, weer erg leuk!
's middags hadden we een erg leuk potje voetbal gespeeld tegen straatkinderen in de brandhete zon. Ze waren erg goed! Helaas verloren we met 3-2, maar wat was het leuk om voetbal met ze te spelen!
Bij thuiskomst moesten we onze spullen pakken voor lake bunyoni, waar we morgenvroeg heengaan. Er was een lange wachtrij voor het douchen, aangezien dit waarschijnlijk de laatste keer was dat we stromend water hadden. Dat wordt dus nog wat de komende week!

Follow the author: Manouk Ramselaar
Promotions
verzekering studeren in het buitenland

Ga jij binnenkort studeren in het buitenland?
Regel je zorg- en reisverzekering via JoHo!

More contributions of WorldSupporter author: Manouk Ramselaar
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]