Foundation of Hope Organisation

Vandaag hebben we het project Foho bezocht, foundtion of hope organisation. Dit is een organisatie die overdag straatkinderen opvangt en ze te eten geeft, in ruil dat zij werken (kettingen en kaarsen maken en naaien). Hierdoor proberen ze te voorkomen dat ze gaan stelen of andere slechte dingen gaan doen. Bij aankomst gingen we eerst 'kranten kralen' maken en kaarsen. Deze dingen worden verkocht, de winst wordt dan gebruikt voor de organisatie. Ook hadden we koffieplanten geplant.
Na het eten, wat bestond uit kleine banaantjes, passievrucht en samola (erwten in bladerdeeg), liepen we met de straatkinderen naar het voetbalveld. Onderweg kwamen we weer verschillende kinderen tegen, die het zo leuk vonden om ons, muzungu's te zien. Ze wilden hand in hand lopen, op mijn rug, weer erg leuk!
's middags hadden we een erg leuk potje voetbal gespeeld tegen straatkinderen in de brandhete zon. Ze waren erg goed! Helaas verloren we met 3-2, maar wat was het leuk om voetbal met ze te spelen!
Bij thuiskomst moesten we onze spullen pakken voor lake bunyoni, waar we morgenvroeg heengaan. Er was een lange wachtrij voor het douchen, aangezien dit waarschijnlijk de laatste keer was dat we stromend water hadden. Dat wordt dus nog wat de komende week!

Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Blog of Manouk Ramselaar
Content
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
0
Selected Categories
Promotions
SIW

Eindelijk positief nieuws, er mag weer gereisd worden. Maak je droom waar en maak ‘impact abroad’ door het doen van vrijwilligerswerk. Juist in Europa zal het naar verwachting steeds meer mogelijk zijn om te reizen deze zomer.

Restauratiewerk, werken aan de natuur, schoonmaken van de omgeving, sociale ondersteuning bieden aan mensen in heel veel verschillende landen. Je verbetert direct je taalvaardigheid door de internationale samenstelling van de groepen.

Draag bij aan duurzaamheid, blijf dicht bij huis juist in deze tijd en trek erop uit. Zoek jouw vrijwiligerswerkproject via de website van SIW.