CEPO (Community Empowerment Program)

Toen we vanochtend wakker werden, werden we goed verrast met een ‘heerlijke’ rijstepap… Helaas hadden hierdoor velen niet goed ontbeten en kregen ze hier later in de middag last van… Vandaag gingen we het project Cepo bezoeken. Cepo doet aan voorlichting over voorbehoedsmiddelen, ze willen er namelijk voor zorgen dat het HIV virus zo weinig mogelijk verder verspreidt. Ook zijn zij tegen het discrimineren van geestelijk en lichamelijk gehandicapten. Hiernaast willen ze bij zo veel mogelijk mensen een oventje bouwen, ‘safe fuel stove’. Het maakt niet uit of gezinnen arm of rijk zijn, ze willen bij zoveel mogelijk mensen een oventje maken, om te zorgen dat er minder bomen gekapt hoeven te worden. Ze hebben hier minder brandstof voor nodig, omdat je op een vuurtje meerdere pannen kan zetten, in plaats van 1 pan.
Wij begonnen met het bouwen van een huis. We moesten klei tussen bamboestokken leggen, om een muur te maken. Het was erg leuk toen een gehandicapt kindje ons mee kwam helpen, zo leuk om te zien dat hij hier zo veel plezier in had! Na een deel van de muur afgemaakt te hebben, gingen we bij een best groot en luxe huis, een oventje bouwen. Dit deden we, door zand en water te mengen, vervolgens met onze blote voeten het door elkaar te trappen en er vervolgens een oventje van te maken. Dit ging veel sneller en makkelijker dan ik had verwacht.
Bij het wachten op de andere groep, kregen we heerlijk verse mango, geplukt door Samantha en Ali. Hierna kregen we nog een chappatti (soort pannenkoek) met ei en kool. Vervolgens gingen we een mengsel maken waar paddenstoelen in moesten gaan groeien. Dit bestond uit katoen met water, een soort kippenvoer en lime. Dit moest 3 uur koken, dan 24 uur staan en vervolgens werden er de paddenstoel zaden ingedaan en in zwarte zakjes gestopt, die 14 tot 21 dagen in het donker moesten staan. Hierna werden de paddenstoelen geplant en konden ze na een tijdje verkocht worden.
Bij plot 99 aangekomen, konden we nog even van de zon genieten en kregen we bij het eten als voorgerecht een pompoenen soepje en als hoofdgerecht spaghetti. Allemaal weer erg lekker!

Follow the author: Manouk Ramselaar
More contributions of WorldSupporter author: Manouk Ramselaar
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]