Woensdag 22 januari – eerste les Nederlands (Step-Up Academy)

Het schoolhoofd heeft gevraagd of we Nederlands willen geven aan P4 t/m P6. Dit is bij ons groep 6 t/m 8. Dus hebben we ons voorbereidt en geven vandaag onze eerste Nederlandse les. We leren de kinderen hoe je moet groeten in het Nederlands en hoe je vraagt hoe het met iemand gaat. Ook komen ze zelf met allemaal vragen over woorden die ze in het Nederlands willen weten. Aan het einde van de les leren we de kinderen het liedje hoofd, schouders, knie en teen. Ze kennen hem al wel in het Engels, maar dan in een andere melodie.

Vanuit Nederland hebben we schoolkrijtjes meegenomen. De snoepjes. We laten het de kinderen zien en vertellen dat het lijkt op schoolkrijt, maar dat het snoepjes zijn. Sommigen durven niet te proeven en andere proberen toch even uit of je er echt niet mee kunt krijten. Uiteindelijk vinden de meeste kinderen de snoepjes heel lekker en willen er zelfs nog een. Maar daarvoor hebben we er niet genoeg.

Het was een leuke eerste les en we hebben nu al zin in de volgende keer. Maar daarvoor moeten we nog een weekje wachten.

Groetjes,
Michiel & Marlinda

Content categories
Check all content related to:
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Image
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
250