Vrijwilligerswerk in Nederland

Na het jaar fris te zijn begonnen met een Nieuwjaarsduik op het strand van Kijkduin (toevallig ook goed voor een donatie aan het fonds voor zeldzame ziekten), heb ik voor Be More inmiddels twee beurzen afgewerkt samen met Be More om anderen te inspireren en interesseren in vrijwilligerswerk in Afrika of Azië. Niet alleen waren dit ontzettend leuke dagen maar hebben we ook (afgaande van wat ik gehoord heb van Be More) er weer een hoop potentiële mensen bij!

Daarnaast ben ik afgelopen week begonnen als een soort van 'maatje' voor een oudere meneer bij mij in Gorinchem. De eerste ontmoeting verliep prima en het plan is nu om volgende week weer eens binnen te stappen. Helaas zien we toch nog vaak dat mensen die al een heel leven achter de rug hebben toch in een soort van sociaal isolement raken, ook omdat deze mensen minder mobiel zijn.

Via Stichting de Zonnebloem, een landelijke organisatie die zich richt op een maatje voor ouderen maar ook voor jongeren met een lichamelijke beperking, ben ik hieraan begonnen. Natuurlijk hoop ik dat ik van waarde kan zijn voor deze man en dat hij het gezellig vind als ik eens een kop koffie kom drinken.

Het koude water in als frisse start, helpen op de beurs of gezelschap zijn voor anderen: het waren voor mij allemaal nieuwe ervaringen en ik hoop dat ik hiermee wat kan bereiken/betekenen voor andere mensen, tot de volgende blog ;)

Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Image
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]