Artsen zonder grenzen

In dit blogberichtje wil ik artsen zonder grenzen even in het licht zetten, omdat ik het heel mooi werk vind wat zij doen en zij met hun werk ook deels streven naar de millenniumdoelen.

Artsen zonder Grenzen biedt wereldwijd medische noodhulp aan slachtoffers van rampen, oorlogen en epidemieën. Samen met medewerkers uit betreffende landen, geven artsen, verpleegkundigen, laboranten en psychologen steun aan de lokale bevolking. Ze voeren bijvoorbeeld spoedoperaties uit en behandelen mensen met ernstige ziektes als tuberculose en malaria. Ook begeleiden ze zwangere vrouwen rondom de bevalling en ze helpen vrouwen die slachtoffer zijn van seksueel geweld.

Artsen zonder Grenzen neemt initiatief en komt op voor mensen, ongeacht hun afkomst, religie of politieke overtuiging. Dat kan soms gevaarlijk zijn, want de hulpverleners werken regelmatig in gebieden waar de mensenrechten op grote schaal worden geschonden. Artsen zonder Grenzen treedt regelmatig op als pleitbezorger. Door bijvoorbeeld machthebbers van regeringen en internationale organisaties aan te spreken of door zich publiekelijk uit te spreken over de misstanden die hulpverleners in hun werk tegenkomen.

In 1999 ontving Artsen zonder Grenzen de Nobelprijs voor de Vrede voor zowel het medische werk als het optreden als pleitbezorger voor mensen en bevolkingsgroepen in nood.

Met het werk van artsen zonder grenzen worden diverse millenniumdoelen nagestreefd, waaronder:
- Het tegengaan van kindersterfte
- Het tegengaan van moedersterfte
- Het uitbannen van hiv/aids, malaria en andere ziekten

Ze zorgen ervoor dat medische hulp voor iedereen toegankelijk is en bieden deze hulp vaak met gevaar voor eigen leven. Ze kunnen de wereld niet beter maken, maar wel minder ziek en dat is al een erg belangrijke stap wat voor verbetering in onze wereld kan zorgen!

Related resources on WorldSupporter: 
Image
Follow the author: ManonDamen
Promotions
verzekering studeren in het buitenland

Ga jij binnenkort studeren in het buitenland?
Regel je zorg- en reisverzekering via JoHo!

More contributions of WorldSupporter author: ManonDamen
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Image
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]