Voorbereidingsdag Worldmapping en stand van zaken

Zaterdag 16 juni hadden we weer een voorbereidingsdag in Utrecht. Dit was de laatste keer dat we met de groep bij elkaar zijn gekomen vóór ons vertrek. Ik ben benieuwd hoe we 't als groep met z'n allen gaan ervaren. Ik denk dat we elkaar tijdens de reis pas echt goed leren kennen. Worldmapping had een leuk programma georganiseerd. Zo moesten we 's middags in het kader van 'leven met weinig geld' met een beperkt bedrag een lunch halen. Helaas kon ik vanwege mijn krukken waar ik toen nog mee liep niet mee. Maar de anderen hebben hun creatieve kant wel laten zien! Ze kwamen terug met turkse pizza, voldoende drinken, watermeloen en zelfs nog wat wisselgeld. Verder hebben we een overleveningsspel gespeeld, praktische informatie besproken, spelletjes bedacht voor de activiteitenmiddag met de kinderen in Malawi en een voorlichting gehad van de organisatie Wereldsupporter. Aangezien ik het geld voor de reis en het verblijf al bij elkaar heb, wil ik de subsidie die ik van wereldsupporter hoop te ontvangen doneren aan de projecten die Be More (http://be-more.nl/) heeft in Malawi. Ook is het voorlopige programma voor tijdens de reis al eventjes bekend, binnenkort zal ik die ook hierop plaatsen! De voorbereidingsdag heb ik gezellig afgesloten met een terugreis in de trein met wat andere worldmappers.

Ik heb nu de €2800 voor mijn reis en verblijf betaald. De afgelopen weken heb ik nog een beetje geld ingezameld om ter plaatse in het zogenoemde 'hart van Afrika' aan projecten te kunnen besteden. Dat is nu zo'n €300. Nu heb ik nog een aantal zelfgemaakte Ugandese armbandjes in de verkoop. Mochten hier nog mensen interesse in hebben, stuur dan even een mailtje! Ik had niet verwacht dat het inzamelen van geld en het werven van sponsoren zo succesvol zou gaan, bedankt allemaal!

Met mijn knie gaat het nu redelijk goed. Vorige week heb ik een brace gekregen waarmee ik nu een beetje kan lopen. Het is nu een kwestie van veel oefenen om mijn knie wat sterkter te hebben in Afrika, maar ook is het belangrijk om je knie wat sterker te hebben voor de operatie die ik na terugkomst krijg. Ik heb nog voldoende pijnstillers op voorraad, dus ik zorg gewoon dat ik er genoeg mee neem zodat ik me daar geen zorgen over hoef te maken.

Inmiddels zijn echt de laatste weekjes aangebroken. Voor mij betekent dat vooral het afwerken van mijn 'boodschappenlijstje voor afrika'. Zo moet ik bijvoorbeeld nog een speciale slaapzak, van allerlei medicijnen, broeken waar ik en mijn brace (die overigens niet verlegen is qua grootte) samen inpassen en ook is het wel even handig om te kijken of mijn bankpas wel werkelijk is geactiveerd buiten Europa. Ook ben ik me nu steeds meer aan het inlezen over de Afrikaanse/Malawiaanse cultuur. Maar ik wil het liefst tijdens de reis zoveel mogelijk zien en daarmee verrast worden. We'll see it in Africa

Follow the author: Dieske
Promotions
verzekering studeren in het buitenland

Ga jij binnenkort studeren in het buitenland?
Regel je zorg- en reisverzekering via JoHo!

More contributions of WorldSupporter author: Dieske
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]