Project 4: pelido

Het project Pelido helpt de bevolking in de community een beter bestaan voor zichzelf op te bouwen. Dit doen ze door de bevolking voedselzekerheid, schoon drinkwater en een eigen inkomen te geven. Wij gingen helpen bij meerdere projecten. Ook gingen we samen met de kinderen in het weeshuis van de community debatteren en voetballen.
Waterproject:
Bij het waterproject gingen we een waterbron schoonmaken. De waterbron was een groot gat in de grond dat zichzelf vulde met grondwater. Dit is de goedkoopste manier om drinkwater aan te bieden aan de community. We gingen deze waterbron schoonmaken door alle planten eruit te halen en al het water weg te laten stromen door geultjes. Toen wij aan het werken waren zag je weer dat de Ugandese mentaliteit echt heel anders is dan de Nederlandse, want wij waren met zijn allen hard aan het werk en de Ugandesen stonden naar ons te kijken en gingen pas werken toen wij gestopt waren. Deze mensen hebben het idee dat blanken niets doen en nooit de handen uit de mouwen steken. Dit kan de reden zijn waarom ze het leuk vinden om te kijken naar hardwerkende blanken.

Landproject:
Bij het landproject gingen we naar een bananenplantage. Hier gingen we een geul graven tussen de bananenbomen, bestemd als irrigatiesysteem. Deze zijn hard nodig aangezien het in Uganda maar een seizoen per jaar regent. Ze zorgen er voor dat alle bananenbomen water krijgen en dat het niet gebruikte water wordt bewaard en niet wegloopt. De bananen die van de plantages af komen worden door de eigenaar van de plantage in het dorp verkocht, dit is dan meestal de enige inkomstenbron.
Huis bouwen:
Als laatste project bij Pelido gingen we een huis bouwen. Het was een modderhuis, het was voor een 67 jarige man, die op dat moment bij iemand anders in huis woonde omdat hij zelf geen onderkomen had. Nadat wij met een paar inwoners van de community het huis afgemaakt hadden, bedankte de oude man, die de hele tijd vrolijk toe zat te kijken, ons vriendelijk. Hij vond het geweldig dat blanken speciaal voor hem een huis kwamen bouwen.
Debat:
Het debat bij het weeshuis van Pelido was erg leuk. Wij moesten het standpunt ‘townlife is better than life in a village’ verdedigen. De weeskinderen waren tegen dit standpunt en gingen hiertegen pleiten. Ondanks onze argumenten, beargumenteerden de weeskinderen beter, ze hadden meer overtuigingskracht. Ze kenden alle regels en waren gedreven om te winnen. Dit komt ook doordat ze dit geleerd hebben op school. Het was een hele leuke ervaring. Uiteindelijk hebben de weeskinderen, naar mijn mening, terecht gewonnen.

Follow the author: Romy_Schellekens
More contributions of WorldSupporter author: Romy_Schellekens
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]