Laatste weekje 7-1-'14 tot 11-1-'14

Dinsdag was de eerste echte dag bij Pelido waar we aan de slag konden. Met onze groepjes zijn we naar het eerste project geweest. Het groepje waar ik in zat ging eerst aan de slag met het bouwen van een huis. De fundering en de wanden stonden al, maar wij mochten het dichtsmeren met klei. Eerst moesten wij de klei maken. Dit deden we met water en zand dat eigenlijk gewoon de tuin van die mensen was. Na het maken van de klei moesten we grote bollen maken en deze door middel van doorgeven naar het huis brengen. Je werd er echt heel vies van, haha! Daarna was het dan eindelijk tijd voor dicht metselen van het huis. We pakte een handje klei en gooide dit tegen het huisje aan. Op deze manier vulde het uiteindelijk de voorkant van het huis. Het huis was voor een man van rond de 76 jaar oud. Rond half 1 gingen we terug naar Pelido waar we onze lunch kregen. Na de lunch heeft de oprichter van pelido ons een rondleiding gegeven en laten zien hoe hij zijn geld verdiend voor het project. Dit deed hij door middel van kippen, varkens en landbouw. Hierna hebben we lekker gegeten en 's avonds hebben we lekker bij het kampvuur gezeten.

Woensdag was de tweede dag bij Pelido. Wij gingen vandaag aan de lag bij een waterproject. Hier mochten wij de waterput schoonmaken. Dit was best wel smerig, want het was echte stink modder welke wij moesten verwijderen. Toch was het wel leuk om te zien dat de mensen om ons heen heel blij waren dat wij dat deden. 's Middags hadden we niet echt een programma en hadden we tijd voor onszelf. 's Avonds hadden we weer lekker eten en een kampvuurtje.

Donderdag was de laatste echte werk dag al weer aangebroken. Op de laatste dag gingen wij aan de slag op het land. We moesten een soort gracht graven, waar het water weg kon lopen in het regenseizoen. Hierdoor wordt het water op een efficenten manier gebruikt. Het was heel zwaar werk en ik had op dat moment ook heel veel respect voor de mensen die dit heel vaak moeten doen. Na het werk kregen we lekkere banaantjes tegen de honger :). Na de lunch hebben we onze voetbal pakjes aangetrokken en hebben we een voetbal wedstrijd gespeeld tegen het voetbalteam van de school dat langs onze verblijfsplaats lag. Het was super leuk om te doen!

Vrijdag morgen zijn we heel vroeg opgestaan om vandaag een safari te doen. We moesten heel vroeg zijn, omdat je dan de meeste kans hebt om de dieren goed te kunnen zien. We hebben zebra's, buffels, nijlpaarden, herten en apen gezien! En dit allemaal in het wild! Toen we later op de middag thuis kwamen, hadden de kinderen van het weeshuis, wat ook bij onze verblijfsplaats lag, een afscheidsfeestje georganiseerd. Echt super leuk! Met veel dansen en zingen. Wel jammer hoor! Want liet ons beseffen dat het echt bijna voorbij was!

Zaterdag morgen zijn we vertrokken naar Entebben. Omdat het druk was op de weg zijn we met de pont Lake Victoria overgestoken. Ook een ervaring! Later op de middag kwamen we aan bij onze laatste verblijfplaats waar we de avond zouden doorbrengen. We zijn voor de ontspanning nog naar een super luxe hotel geweest, waar we lekker hebben gezwommen. Hier hadden we onze eerste warme douche! 's Avonds hebben we de verjaardag van Femke gevierd. En hebben we gewacht tot we naar het vliegveld gingen. Dit was rond half 3, midden in de nacht!

En hier eindigde onze reis dan echt. Een super ervaring! Ik had het nooit willen missen en heb er erg veel van geleerd. Het is zeker voor herhaling vatbaar.

Related resources on WorldSupporter: 
Image
Follow the author: Naomi
Promotions
verzekering studeren in het buitenland

Ga jij binnenkort studeren in het buitenland?
Regel je zorg- en reisverzekering via JoHo!

Supporting content
Laatste weekje 7-1-'14 tot 11-1-'14
More contributions of WorldSupporter author: Naomi
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Image
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]