Weeshuis (Zo. 5 januari)

Vandaag mochten we een keer uitslapen en werden we dus ook later dan normaal gewekt. Nadat iedereen de slaap uit zijn/haar ogen had gewreven gingen we ontbijten. Na het ontbijt, wat voor sommige wat minder smaakte omdat ze ziek waren, konden we nog even snel een half uurtje kanoën.

Vervolgens zijn we naar een weeshuis gelopen, welke op maar 3 minuten loopafstand lag van de verblijfplaats. Toen we daar binnen kwamen lopen, liepen er al meteen 40 kinderen op ons af. Toen gingen wij dansen en zingen met de kinderen, dat was echt heel gezellig.
Hierna werd onze groep apart genomen door de eigenaar van het project en die vertelde hoe hij op het idee was gekomen om het weeshuis op te zetten.

Deze man had op zijn 11e te horen gekregen dat hij Aids had, vanwege deze reden was hij ook door zijn ouders uit de familie verstoten. Hij kon geen kant op en besloot dus maar om op Lake Bunyonyi te gaan kanoën. Dit heeft hij zo anderhalf jaar lang vol gehouden totdat hij toen een keer een 'Mzungu' (blanke) tegenkwam. Met deze blanke raakte hij aan de praat en uiteindelijk had deze blanke besloten om voor deze jongen zijn studie te betalen zodat hij tenminste naar school kon. Nu was deze man ongeveer 25 jaar en hij was 2 jaar geleden afgestudeerd aan de universiteit, welke ook was gesponsord door de blanke man. Op de dag dat deze man afstudeerde aan de universiteit, kwam ook de hele familie van de blanke kijken. Toen bedacht deze man ook dat hij eigenlijk iets terug wilde doen, voor kinderen om hun een studie te kunnen geven en zette hij het weeshuis op.

Vervolgens vertelde deze man ons ook dat je voor maar $30 (ca. €24) in de maand al een kind zou kunnen helpen voor school, slaapplek, eten, etc. Op dat moment besloten 2 meiden ook om meteen elk €15 per maand te sponsoren en daarmee helpen zij dus ook één kindje. Zij kregen dit meisje ook meteen te zien.

Na het bezoek aan het weeshuis had je de keus om terug te gaan naar het meer om te zwemmen of om nog even de winkels op te zoeken Ik had besloten om weer even een duik te nemen in het meer. 's Avonds hebben we weer lekker gegeten en hebben we weer gepoold.

Follow the author: ferdyvbrussel
More contributions of WorldSupporter author: ferdyvbrussel
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]