Werken bij Kim (Do. 2 januari)

Wij werden wakker om ongeveer 8 uur, omdat er was gezegd dat we om 8.30 uur wakker zouden worden gemaakt, besloten wij (de jongens) er alvast uit te gaan. We hielpen even met het klaarzetten van het ontbijt en toen werden de meiden wakker gemaakt.

Na het eten werd de groep van 10 mensen opgedeeld in 2 groepjes van 5. Mijn groepje moest eerst met de bus naar de plantages, daar aangekomen kregen we een rondleiding over de plantages. Toen werd het groepje van 5 nog eens opgedeeld in 2 groepjes. Toen konden we eindelijk aan het werk. Wij moesten beginnen met het plukken van de pinda's. Deze pinda's zouden later gebruikt worden om pindakaas van te maken, omdat hier een heleboel voedingsstoffen inzitten en dit dus goed is voor de ondervoede kinderen. De struikjes waren door de andere groep al uit de grond gehaald en dus moesten wij er alleen nog aan de onderkant de pinda's van af halen en in een mand doen. Na ongeveer 3 kwartier wisselden de 2 groepjes om. Toen moesten wij het veld van de ananassen schoonmaken en omploegen, zodat er niet allemaal onkruid tussen groeide.

Na nog eens 3 kwartier gingen we met de hele groep naar 'Djadja-Rosa' (de oma van Rosa) zij had voor ons gekookt. Daar ontmoeten we ook de andere groep van 5 weer. Daar hebben we lekker op zijn Ugandees gegeten, namelijk met de handen. Dit eten was ook heel erg lekker.

Toen we hadden gegeten, zijn de groepjes omgedraaid en zijn wij op de boda-boda (een soort brommer) op huisbezoek gegaan bij kinderen die ooit ondervoed zijn geweest en ook echt zijn opgenomen in het ziekenhuis van Kim hiervoor. Om op de boda-boda te zitten en zo over de kleine weggetjes te scheuren, was echt heel erg leuk. We hebben 3 kinderen bezocht. Het was de bedoeling om er 4 te bezoeken, maar één kindje was niet thuis. Dan werd er gekeken of ze weer genoeg wogen en werd er aan de ouders/verzorgers gevraagd of ze nog medicatie kregen. Toen we deze 3 kinderen hadden onderzocht gingen we met de boda-boda weer terug naar Kim & Kim.

Bij Kim & Kim hebben we zelf pannenkoeken gebakken... Dit was niet echt een heel groot succes :P Er was namelijk geen bakboter, maar alleen een of andere olie die niet heel goed werkte. Hierdoor brandde de eerste 7 pannenkoeken helemaal aan, en zaten ze vast aan de pan. Gelukkig waren er enkele meiden bij, die waarschijnlijk wekelijks pannenkoeken bakken, omdat het bij hun zo goed lukte. Echter... de honden vonden het wel leuk, zij kregen namelijk alle kapotte en/of aangebrande pannenkoeken, dus hun buikjes zaten wel vol aan het einde van de avond. Na het pannenkoeken eten hadden we met Kim & Kim nog het weerwolvenspel gedaan.

Na dit even gespeeld te hebben besloten we nog even te kijken wat Kim & Kim aan typische Ugandese spulletjes te koop hadden. Hier besloten we nog van alles te kopen. Hierna kreeg iedereen een zakje mee met armbanden en kettingen om in Nederland te verkopen, de opbrengst hiervan zou gaan naar een waterput op het landbouwproject van hun.

Follow the author: ferdyvbrussel
Promotions
verzekering studeren in het buitenland

Ga jij binnenkort studeren in het buitenland?
Regel je zorg- en reisverzekering via JoHo!

More contributions of WorldSupporter author: ferdyvbrussel
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]