Fair trade (part 3) - Eat Natural

Vaak vragen mensen zich af wat ze kunnen doen om de wereld te verbeteren. Vaak denken ze veels te grootschalig. Een reis naar de andere kant van de wereld om vervolgens in een ontwikkelingsland vrijwilligerswerk te doen. Voor sommigen een droom, voor sommigen een nachtmerrie. Sommigen zijn nog te jong en sommigen moeten hiervoor nog een paar jaartjes sparen. Het is goed om de wereld een stukje beter te willen maken en het makkelijkste om daarmee te beginnen is bij iets wat je bijna iedere week doet, wat nodig is om te leven en waar je bijna niet bij nadenkt: BOODSCHAPPEN DOEN! Jawel, sta je in de albertheijn, de Jumbo bij de C1000, Hoogvliet, Dirk, Plus of waar dan ook. GO FAIRTRADE! Een van de simpelste oplossingen om vanuit je eigen veilige thuishaven de wereld al een klein stukje te verbeteren en vaak zijn de producten ook nog eens lekkerder! In mijn blog zal ik een paar keer een product aanprijzen waar ik helemaal achter sta. Vandaag product 3.

Vandaag wil ik hebben over het ontbijt. Wat is er nu belangrijker dan dat?
Er wordt niet voor niets gezegd dat het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is!

Ons lichaam heeft het 's nachts zonder eten moeten doen. Om goed te kunnen functioneren en presteren hebben we na het opstaan weer voedsel nodig. Een ontbijt zorgt ervoor dat we ons goed kunnen concentreren op het werk of op school. Ook zet een goed ontbijt de darmen aan het werk. Wie ontbijt, krijgt veel gemakkelijker alle voedingsstoffen binnen die dagelijks nodig zijn. Onderzoekers hebben de kwaliteit van de voeding van ontbijters en niet-ontbijters vergeleken. Mensen die ontbijten, krijgen meer vitamines en mineralen binnen. Zij komen dichter in de buurt van de aanbevelingen van voedingsdeskundigen voor vitamines, mineralen en voedingsvezel. Een ontbijt is ook belangrijk om goed op gewicht te blijven. Na een ontbijt is de verleiding minder groot om in de loop van de morgen te veel te snacken of te snoepen (Bron: Brood.net).
Dus, zet je wekker een half uurtje vroeger, en sta op voor een fatsoenlijk ontbijt, daar heb je de hele dag profijt van.

Zelf eet ik het liefste muesli met kwark of yoghurt. Ligt wat makkelijker op de maag en is natuurlijk ook gewoon zeer lekker. Zelf eet ik het liefst goede producten (fairtrade, biologisch en zonder toegevoegde rotzooi waar niemand wat aan heeft). Daarom haal ik vaak Muesli van het merk:

EAT NATURAL

Een merk dat eerlijk inkopen doet (Fairtrade) en uit puur natuurlijke producten bestaat. Daarnaast is het ook nog eens super lekker! We hebben al die onnodige toegevoegde suikers niet nodig om eten lekker te maken, puur natuur is het lekkerste.

Eat Natural is de merknaam voor een serie verantwoorde en glutenvrije repen en ontbijtgranen die worden gemaakt van natuurlijke ingrediënten, met daarin hele stukken noot en fruit en die worden gegeten als tussendoortje of tijdens het sporten. Eat Natural wordt gemaakt in Engeland maar het oorspronkelijke idee voor de receptuur van de repen komt uit Australië, vandaar ook de boomerang die je terug ziet in het logo. Eat Natural repen zitten tjokvol met hele stukken noot en gedroogd fruit. Daardoor zie je wat je proeft en proef je wat je ziet. Alle Eat Natural repen zijn glutenvrij, bevatten geen kleurstoffen, smaakstoffen of conserveringsmiddelen, zijn ongezwaveld en geschikt voor vegetariërs. Voor het maken van hun repen maken ze uitsluitend gebruik van de allerbeste ingrediënten die worden aangekocht vanuit de hele wereld. Als voorbeeld noemen wij sultana's en hazelnoten uit Turkije, amandelen uit Spanje, jumborozijnen uit Chili, walnoten uit India, kokosnoot uit de Filippijnen en honing uit Mexico. Het welzijn van de boeren die deze ingrediënten verbouwen is voor hen heel erg belangrijk want daar begint voor hun duurzaam ondernemen (Bron: eat-natural.nl)

Dus, Hurry up! en begin de dag met een goed ontbijt.
Goeiemorgen!!

Image
Follow the author: Renee
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Hi Renee

wat een super goed en interessant stukje, en je hebt volkomen gelijk.

Ik ben een van die mensen die vaker dan eens het ontbijt overslaat maar het is eigenlijk zo belangrijk en als echte wereldsupporter is het niet meer dan normaal dat dit fairtrade is.

liefs

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Image
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount] 1