Op naar het grote avontuur

Daar vertrok het vliegtuig op 4 januari naar Peru.. op naar het grote avontuur.
Samen met mijn zusje kwamen we aan in Lima. Toen we de volgende dag een rondje liepen door de straten van Lima, dachten we dat we in een achterstandwijk terecht waren gekomen. We moesten maar snel naar de wijk Mira Flores, daar zou het heel mooi zijn. Nadat de taxi ons had afgezet in Mira Flores werden we niet veel vrolijker. Als dit de mooie wijk moet zijn.. nou dan stond ons nog wat te wachten. Gelukkig hadden we al een contactpersoon in Peru. Mijial en Alejandro hebben ons een rondleiding gegeven en s avonds zijn we gaan uiteten in een casino. Nog nooit gedaan, apart, maar wel leuk. Vervolgens hebben we het gezang aan mogen horen van beide jongens, want we zijn naar een karaoke bar gegaan. Na het mooie gezang hebben we de taxi terug naar het hotel genomen, de eerste dag hebben we overleeft.. Vele indrukken kwamen op ons af die dag. Overal waren metershoge reclame zuilen en nergens stonden huizen die 'af' zijn. Met een klein beetje het gevoel van onveiligheid gingen we slapen.

De dag erna zijn we gaan kijken waar Simone stage gaat lopen. Ze gaat werken in een mode huis bij een peruaans label, Alexandra Petersen. Ze heeft een mooie collectie en Simone mag meehelpen met haar nieuwe collectie die ze gaat presenteren tijdens Peru Moda in april.
Onze volgende bestemming was Pisco, daar drinken ze namelijk het beroemde drankje pisco sour. Helaas zijn we niet in Pisco zelf geweest. Op weg naar Pisco in de bus zagen we alleen maar 'sloppenwijken', tenmiste dat is wat we dachten en we wilden daar niet naar toe. Blijkbaar wonen ze in Lima niet allemaal in huizen zoals wij die gewend zijn en denken we nu dat het niet allemaal sloppenwijken zijn. Waar we gedropt werden met de bus zijn we naar het Nationale Park de Paracas geweest. We waren even vergeten dat het aan de kust lijn alleen maar droge woestijn is. In het nationale park was dan ook erg veel droogte.

De volgende ochtend zijn we naar Islas de Ballestas gegaan. Een half uur in een speedbootje naar de eilanden, waar vele zeeleeuwen en zeehonden waren en verschillende soorten vogels. Mooi om te zien! Daarna zijn we gelijk doorgegaan met de bus naar Huacachina. Een oase midden in de woenstijn/zandduinen. Om daar te gaan buggyen en zandsurfen en vervolgens de zonsondergang te kijken. Super leuke dag!!!!

De volgende dag zijn we naar Ica gegaan om daar in het regionale museum meer te weten te komen van de inca's. Erg interessant om de verschillende mummies te zien (met haar!). Na ons avontuur in de woestijn zijn we terug gegaan naar Lima en hebben daar het vliegtuig genomen naar Cusco.

Nu zijn we al een kleine week in Cusco Spaans aan het leren en het gaat goed;) Gisteren zijn we met de docenten Peruaans gaan koken, erg lekker! Behalve het toetje rijst met melk, in nederland rijstepap, was natuurlijk niet waar we op hoopte.
Morgen gaan we verder met cultuur snuiven! Op naar Machu Picchu:)

Follow the author: lieke-89
Promotions
verzekering studeren in het buitenland

Ga jij binnenkort studeren in het buitenland?
Regel je zorg- en reisverzekering via JoHo!

Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Hi Lieke

aaaaah wat ben ik altijd jaloers als ik over Peru lees, mijn allereerste reis was dat, en het was zo machtig mooi! Niet alleen het land zelf maar ook het werk wat ik daar gedaan heb. Geniet van alles wat je ziet

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount] 1