Een eerlijke blog

 

Mijn Vietnam avontuur is nu alweer een half jaar gelden. Wat denk ik nog vaak terug aan deze tijd.

Dat ik een Half jaar terug ben betekend ook dat ik alweer een halfjaar actief ben op WereldSuporter.

Vlak na ik terug kwam dacht ik gemakkelijk mij in te zetten voor een betere wereld, maar dat is nog niet zo makkelijk. Een betere wereld creëren bestaat namelijk uit zoveel componenten dat je er gemakkelijk de draad in kwijt raakt.

 

Dat is mij ook gebeurt. Na mijn terug komst in Nederland wist ik eerlijk gezegd niet goed hoe ik mij moest inzetten voor een betere wereld. Het vertellen van verhalen van andermans ervaringen in het buitenland leek mij een goedde optie. Maar gaf mij geen gevoel van voeldoening. Toen ik mij dit besefte, brak er een zoektocht in mij uit, eigenlijk is deze er nog steeds. Dit is ook zicht baar in mijn totaal uiteenlopende blogs over duurzaamheid.

 

Laats besefte ik mij iets belangrijks: er is helemaal geen ‘guide line’ die zegt of jij je wel of niet goed inzet voor een betere wereld. Handelen vanuit passie in het dagelijks leven is voor mij op dit moment de manier om vorm te geven aan een betere wereld. Maar anna, wordt mij wel een gevraagd, wat doe je dan?

 

Ik volg de studie ‘international development studies’ die mij inzicht verschaft allerlei internationale processen over de hele wereld. Ik ben aan het sparen om mij deze zomer weer te kunnen oriënteren in een ander land, te kunnen zien hoe mensen ver weg vorm geven aan hun leven. Ik help internationale studenten in mijn stad zich thuis te voelen in Nederland, en leer daardoor veel over de mooie verschillen in de wereld. Ik ben zeer geïnspireerd geraakt door een initiatief dat zich in zet voor allochtonen jongeren in Nederland door hun voor te lezen. Ik bezoek voorlichten van AISEC een internationale organisatie die het voor studenten over de hele wereld mogelijk maakt een intern hip te doen. Omdat ik vind dat iedereen recht op onderwijs heeft, doneer ik al mijn studie boeken die ook online verkrijg baar zijn aan de Study Bank.

 

ook ik ben nog maar net een student in een nieuw stadje, ik  ben daarom ook erg zoekende naar hoe ik mijn eigen leventje moet inrichten. Ik ben door ervaringen rijker geworden dat ik het heerlijk vind om muziek te maken, te koken en te tekenen en dat ik mij graag wil inzetten voor mijn studie. Maar nu moet dit nog een plekje krijgen in mijn leventje. Maar dat gaat mij zeker lukken!

 

Ik heb de laatste tijd als missie: ‘samen werken aan idealen, dan zal je pas zien wat er te bereiken valt.’ Als ik met mijn kennis en ervaring kan helpen iemand anders verder te helpen in zijn of haar dromen, dan zal ik dat zeker doen.

 

 

 

 

Related resources on WorldSupporter: 
Image
Follow the author: Anna Visscher
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Image
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]