Rust momentje is aangebroken 4-1-'14 tot 6-1-'14

Zaterdag moesten we al om half 6 opstaan, om vervolgens onze spullen in te pakken en ons voor te bereiden op een lange reis naar Lake Bunyoni. We reden over verharden- en zandwegen waar diepen gaten in zaten en dus niet heel prettig rijdt... Bij het laatste dorpje, net voor het meer, hebben we even een laatste pauze ingelast om wat te gaan lunchen. Aangekomen bij het meer, hebben we meteen onze tent weer opgezet en onze zwemkleden aangetrokken. Nog even in het water plonsen met dit mooie weer! 's Avonds hebben we lekker gegeten bij het restaurantje bovenaan het park en de rest van de avond hadden we voor ons zelf.

Zondag mochten we een beetje uitslapen tot 9 uur. Meteen heeft iedereen hun zwemkleren aangetrokken en zijn gaan zwemmen en kanoën. Daarna hebben we lekker ontbeten en hebben we ons klaargemaakt om naar het hoogste puntje van de berg te gaan, waar je een mooi uitzicht hebt van de 20 eilandjes die in het meer liggen. Het plan was om deze tocht te voet af te leggen, maar dit bleek veel te zwaar te zijn. We hebben daarom maar de busjes gepakt. Boven op de berg was het zo mooi, dat iedereen z'n camera erbij pakte en dit uitliep tot een hele fotoshoot! Rond lunchtijd zijn we terug gereden naar het verblijfspark, waar een lekkere lunch op ons te wachten stond. Na de tijd hadden we nog even tijd om te zwemmen. Rond half 3 hadden we bij een weeshuis in de buurt een afspraak, waar we een kijkje konden nemen. Dit was buiten het programma om, maar achteraf een super ervaring! We hoefde de poort van het weeshuis maar open te doen en voor dat je het wist hingen er 6 kinderen aan iedere been. We hebben gedanst en gezongen. Daarna kregen we uitleg over hoe en waarom het weeshuis is opgebouwd, wat erg emotioneel was. Na het bezoek aan het weeshuis hebben we nog een bezoekje gebracht aan een souvenirshop. Het was nog zo warm, dat iedereen nog voor laatste keer het water in is gesprongen. De laatste avond was aangebroken aan Lake Bunyoni, morgen weer een lange reis terug naar Pelido.

Maandag moesten we weer vroeg opstaan en onze tentjes nog voor het ontbijt afbreken. Het ontbijt was rond 8 uur en daarna zijn we met de busjes naar het schoolproject geweest dat gekoppeld is aan het weeshuis waar we de dag ervoor geweest zijn. Rond half 10 was het dan toch echt tijd om de lange rit naar Pelido voort te zetten. Rond 3 uur kwamen we aan bij Pelido, waar we meteen onze tentjes hebben opgezet in de kerk. Wel een beetje raar om je tent op te zetten in de kerk, maar dit was voor de veiligheid. Daarna kregen we uitleg over het project en wat ons de komende dagen te wachten stond. We zijn laat op de middag nog even gaan voetballen met het voetbalteam uit de buurt en om 7 uur stond het avondeten voor ons klaar. Na het eten hebben we gezamenlijk nog een spelletje gespeeld en zijn niet al te laat naar bed gegaan.

Follow the author: Naomi
More contributions of WorldSupporter author: Naomi
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]