Doppertje!

Doppen sparen voor het goede doel. Het klinkt als een mythe, maar blijkt echt waar te zijn. De doppen van alle soorten flesjes waar je uit drinkt blijken geld waard te zijn dat gaat naar een blindegeleidenhondencentrum. Door middel van het sparen van de doppen van flesjes water, pakken melk, yoghurtdrinks, frisdranken etc. kan je voor de koop, opleiding én verzorging van een blindegeleidehond zorgen. Is dat niet prachtig?!

Hier ben ik vorige week woensdag achter gekomen. Toevallig ken ik iemand in het verre Enschede, die werkt in een zorginstelling. Zij zijn nu doppen aan het verzamelen voor dit ontzettend goede doel.
Thuis aangekomen na oud en nieuw, trof ik een pak melk in de prullenbak. Ik zag een dopje en dacht ‘hé, waarom zouden wij hier thuis eigenlijk niet ook gewoon gaan sparen?’. Dit leek mij een goed plan. Totdat er een nog beter plan in mij opkwam. Ik besloot om de mensen om mij heen, mijn vrienden en vriendinnen, ook te vragen om mee te sparen. En zodoende! Op de eerste schooldag van 2014 heb ik veel kinderen op school gevraagd om ook mee te sparen voor deze geweldige actie. Aan het begin vond ik het een beetje gek om aan mensen te vragen, maar het went ;)

En nu – twee dagen later – heb ik al een lijst met 27 mensen die meesparen! Zij mogen dan om de paar weken hun verzameling aan mij geven, en dan neem ik alle doppen mee naar Enschede, waar ik sowieso om de paar weken kom. Ik vind het super leuk om te zien hoe iedereen fanatiek meespaart! Vandaag kreeg ik tussendoor in de pauze ook al een dop in mijn hand gedrukt, en een ander meisje gaf mij er eentje tijdens de les. Op deze manier leveren we met iets simpels als doppen toch nog een bijdrage.

Iedereen is erg enthousiast over dit goede doel, omdat het zoiets simpels is. De doppen – die je anders weg zou gooien – hebben nu een soort meerwaarde gekregen.
Ik ben super blij dat dit goede doel bestaat, en ook ben ik erg blij met de enthousiaste medewerking van de mensen om mij heen! Over een paar weken zal ik peilen hoeveel doppen we dan al hebben :)

En natuurlijk is de mooie eindslogan: alle doppen helpen !

(als je nieuwsgierig bent; dit is de site van de doppenorganisatie www.dopjesactie.be)

Follow the author: saraii
Promotions
verzekering studeren in het buitenland

Ga jij binnenkort studeren in het buitenland?
Regel je zorg- en reisverzekering via JoHo!

More contributions of WorldSupporter author: saraii
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Op mijn werk verzamelen we

Op mijn werk verzamelen we ook doppen! Hou on op de hoogte, ben benieuwd of het een succes wordt! =)

ah wat leuk! echt super goed

ah wat leuk! echt super goed! binnen drie dagen zit ik al op de zeventien doppen, blij mee :)

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount] 2