Dag 9: zondag 5 januari 2014

Vandaag gingen we na het ontbijt met de busjes naar boven, de berg op. Het plan was eigenlijk om te gaan lopen, maar dat vonden de begeleiders te ver. Jammer, want lopend zie je altijd meer. Maar eenmaal boven aangekomen hadden we een prachtig uitzicht over Lake Bunyoniy,. Er zijn hééél veel foto's gemaakt. 's Middags hadden we nog even vrije tijd, maar daarna gingen we naar een weeshuis. Dat was gisteren spontaan afgesproken. Het ontvangst was echt superleuk, er werd namelijk door de kinderen gedanst en gezongen, en door ons natuurlijk ook! Daarna gingen we naar een klaslokaaltje, en daar vertelde een man heel indrukwekkend over het project. Zelfs zo indrukwekkend dat er een aantal mensen moesten huilen. Misschien dat we daar wel geld aan doneren. Maar je kon daar aangeven welk kind je wil helpen. Dat staat me dan weer wat tegen. Ik besteed geld liever aan de kinderen in het algemeen dan aan individuele kinderen. Bij individueel heb je wel meer zekerheid dat het kind een goede toekomst krijgt, maar ik heb liever dat alle kinderen er stapsgewijs op vooruit gaan. Dus liever iedereen bijvoorbeeld 10 cent in plaats van één iemand 5 euro.
Toen we terugkwamen bij de tenten zijn we nog wat in een uitgeholde boomstam gaan kanoën en natuurlijk hebben we ook nog gezwommen.
Al met al een gemixt dagje... Rustig, maar ook heel heftig. Bij het weeshuis zie je namelijk wel dat de kinderen goed door hebben dat wij, de mzungu's, geld hebben, en dat ze graag willen dat jij hun sponsort. Alle kinderen komen meteen op je af gestormd. Het is wél heel schattig, en het heeft leuke foto's opgeleverd.

Content categories
Check all content related to:
More contributions of WorldSupporter author: StanPortegies
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
454