Wat gaat het snel; eerste week 29-12-'13 tot 3-1-'14

Op zondag, rond half 12, waren we gearriveerd bij plot 99. De tenten waren opgezet en iedereen is zich aan het opfrissen. Deze dag hebben we verder niets speciaals meer gedaan.

Maandag was de eerste dag dat we opgesplitst aan de slag gingen. We zijn naar CEPO geweest, een organisatie welke zich inzet voor de gemeenschap. We kregen eerst een rondleiding en uitleg, naderhand moesten wij onze handen uit de mauwen halen en een fornuis voor een familie van klei maken. Eerst met je voeten de klei maken en vervolgens op een grote stapel gooien wat dan uiteindelijk een fornuis opleverde. Ook hebben we meegeholpen met het bouwen van een championhuis.

Dinsdag zijn we naar FOHO geweest, een organisatie die zich bezig houdt met straatkinderen. Hier kregen we eerst uitleg en rondleiding. Daarna zijn we weer aan het werk gegaan met het maken van kaarsen en kralen voor een ketting. Deze worden gebruikt om geld mee op te halen op de markt om de organisatie in stand te houden. Naderhand hebben we ook koffieplantjes geplant en zijn we gaan lunchen. Na de lunch hebben we gevolleybald met de kinderen van de buurt. Laat op de middag zijn we nog even Masaka in geweest en hebben we dat souveniers gekocht. 's Avonds hebben we een dansgroep op bezoek gekregen en hebben we oudjaar bij het kampvuur gevierd!

Woensdag hebben we lekker uitgeslapen. Het relax dagje is aangebroken :). We zijn lekker naar een zwembad geweest. Daarna heb ik mijn spullen weer ingepakt om twee nachten te overnachten bij Kim's project. En 's avonds zijn we aangereden.

Donderdag hebben we een dag meegelopen bij Kim, dit is een project dat is opgesteld speciaal voor ondervoeden kinderen. Ze heeft een speciale afdeling in het ziekenhuis ingericht wat al vele levens gered heeft. We zijn die dag huisbezoeken gaan doen op de bodaboda en hebben op het land gewerkt. Hier verbouwen ze verse groente en fruit, ook kunnen mensen hier werken om de zorg in het ziekenhuis te betalen voor het ondervoeden kind. 's Middags hebben we ook geluncht bij de oma van Rosa, wat het aangenomen kindje is van Kim. Ze is als baby gevonden in een latrine en gelukkig kon ze gered worden. Dit vond ik een heel aangrijpend gedeelte. Kim houdt trouwens nog meer kinderen in huis, welke net als Rosa behandeld zijn.

Vrijdag hadden we nog een dagje bij Kim. We hebben die dag een grote wandeling gemaakt om voor een oudere vrouw bij een waterpunt kannen water te halen. Ook hebben we een bezoek gebracht aan het ziekenhuis waar de speciale afdeling voor ondervoeden kinderen gevestigd is. Rond 3 uur zijn we weer naar Plot 99 gegaan, waar weer een keertje lekker konden douchen en onze spullen hebben ingepakt voor het weekend.

Follow the author: Naomi
More contributions of WorldSupporter author: Naomi
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Aangereden? Wow, alles goed?

Aangereden? Wow, alles goed? Goede jaarwisseling en hou ons op de hoogte!

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount] 1