Dag 6: donderdag 2 januari 2014

Vanochtend hadden we een heerlijk ontbijt met onder andere een soort Oegandese oliebollen. Dat was heel lekker.
Na het ontbijt splitsten we onze groep in tweeën, en wij gingen als eerste pinda's plukken en onkruid wieden op het land. Met al het eten wat daar op het land wordt verbouwd worden kinderen die ondervoed zijn (uitgehongerd of proteïne tekort)gevoed. Van onder andere de pinda's wordt pindakaas gemaakt omdat pindakaas alles heeft wat die ondervoede kinderen nodig hebben. Ik vind dit echt een heel mooi project. Morgen bezoeken we een kind met proteïne tekort in het ziekenhuis.
Toen we klaar waren met pinda's plukken en onkruid wieden gingen we lunchen. Daar hadden we onder andere matoke gegeten. Dat is een soort gekookte bananenpuree van een van de zo'n 35 verschillende soorten bananen die in Oeganda groeien. Het smaakte totaal niet naar banaan, eerder naar aardappelpuree. Met de pindasaus die roze was door de vliesjes van de pinda's was de matoke erg lekker, vind ik. Alles wat ik had opgeschept at ik met mijn handen. Ze hadden namelijk gezegd dat échte Oegandezen dat ook doen.
Na de lunch gingen wij op huisbezoek bij kinderen die ondervoed zijn geweest, maar nu niet meer. Dat deden we met de boda-boda's Dat zijn een soort taxi-motors. Bij die kinderen thuis wogen we het kind en keken we even na of alles goed was. Als we daarmee klaar waren deelden we speeltjes uit aan alle kinderen. En wat zijn die kinderen daar blij mee!
's Avonds hadden we bij Kim thuis een 'shop-avondje'... Heel veel (eigenlijk te veel) souvenirtjes gekocht. Beter te veel dan te weinig, toch? En bovendien... de opbrengst van die spullen gaan naar het project voor de ondervoede kinderen.

Follow the author: StanPortegies
Promotions
verzekering studeren in het buitenland

Ga jij binnenkort studeren in het buitenland?
Regel je zorg- en reisverzekering via JoHo!

More contributions of WorldSupporter author: StanPortegies
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]