Dag 1 in Uganda

Na een lange en vermoeiende vliegreis, van geen idee hoeveel uur, kwamen we aan op het vliegveld in Entebbe, Uganda. Dit was rond een uur of half vier 's ochtends Nederlandse tijd. Half zes dus in Uganda.

Zowat niemand had geslapen en toch was iedereen klaarwakker toen we uit de hal van het vliegtuig zo in de warme, met muggen bezaaide, Ugandese lucht stapten. Onze tassen/backpacks werden op de bovenkant van een busje vastgemaakt om mee te kunnen.

In het gammele, veel te krappe busje, sjeesden we met misschien wel 100 km/h over de rode, met gaten bedekte, zandwegen. Hoewel iedereen doodsbang was om te plettter te rijden genoten we van het uitzicht. Hoe meer kilometers we aflegde hoe meer de buurt verslechterde. Je kon zien dat de mensen verder van de stad veel minder geld hadden. Dit was precies wat je van Uganda verwacht. Toch waren er ook mooie landschappen te zien, bergketens en gigantische bananenplantages.

Toen we, godzijdank we hadden het overleefd, bij de evenaar aankwamen stapten we zo van het Noordelijk halfrond naar het Zuidelijk halfrond.

De gaten in de weg, het klapperen van de ramen en het feit dat er geen gordels waren en we met 100 km/h reden maakte dat er niet veel mensen konden slapen en we dus eigenlijk een nacht hadden overgeslagen. Maar desondanks kwamen we enthousiast bij Plot 99 aan. Dit is een soort lounge, waarvan de eigenares een Belgische vrouw is. In de tuin gingen wij onze tentjes opzetten, of in ieder geval proberen.

Met de hele groep hebben we nog een spel gedaan, weerwolven, en lekker gegeten (geloof me, alles smaakt lekker als je vliegtuigvoedsel hebt geproefd).

En na een lange dag, nacht en nog eens dag gingen we eindelijk slapen.

Follow the author: Romy_Schellekens
Promotions
verzekering studeren in het buitenland

Ga jij binnenkort studeren in het buitenland?
Regel je zorg- en reisverzekering via JoHo!

More contributions of WorldSupporter author: Romy_Schellekens
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Veel plezier in Uganda! Ik ga

Veel plezier in Uganda! Ik ga proberen je blogs bij te houden =)

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount] 1