Dag 4: dinsdag 31 december 2013

Vandaag zijn we naar FOHO geweest. Dat staat voor Foundation of Hope Organization. Dat was echt su-per leuk! Onze groep werd opgesplitst in tweeën. Wij gingen eerst kaarsen maken. Die verkopen ze dan per 8 kaarsen, en van de opbrengst van onder andere de kaarsen worden de straatkinderen (die er vandaag helaas niet waren.......) die bij FOHO worden opgevangen onderhouden. Dat was wel leuk om te zien en ook een beetje te doen hoe zij dat normaal ook doen.
Nadat we de kaarsen hadden gemaakt en verpakt gingen we een soort van kralen maken van papier voor kettingen. Dat vond ik wat saaier, want het was echt een heel fijn werkje, maar het doel ervan was zeker ook goed. De kettingen worden namelijk ook verkocht voor hetzelfde doel als daarnet.
Daarna gingen we zand in een soort van hele kleine vuilniszakjes stoppen, die ze dan gebruiken om koffiebonen te zaaien en te oogsten. Die koffie geven ze dan weg aan gezinnen om het zelf weer te planten en te verkopen.
Als lunch kregen we chapattie (of zoiets), en dat zijn een soort pannenkoekjes. Dat zijn het niet, maar daar lijkt het wel een beetje op. Ook kregen we weer heerlijke mini-banaantjes. Na de lunch gingen we met de (buurt)kinderen daar volleyballen. Superleuk! En ze waren ook nog goed! Het was echt heel leuk om die kinderen te ontmoeten.
's Avonds was ook echt heel leuk. Er kwam namelijk een dansgroep, het was tenslotte oudjaarsavond en dat moet gevierd worden! Die dansgroep was met kinderen, volwassenen, mannen en vrouwen. Van alles wat dus. Zelf hadden we ook meegedanst. Dat was heel gezellig, want het was ook allemaal typisch Afrikaans.
Daarna deden wij ook iets voor de Oegandezen: onze eigen versie van de cupsong. Dat was ook wel leuk, en daarna zongen we met z'n allen nog wat liedjes die iedereen wel kent.
Daarna nog allemaal voor het kampvuur, en op een gegeven moment vlogen er ook vuurpijlen de lucht in. Niet zoveel als in Nederland, maar wel wat. Toen telden we af, en... Gelukkig nieuwjaar! Twee uurtjes eerder dan in Nederland. Toen ik m'n ouders opbelde vonden ze het vreemd dat ik gelukkig nieuwjaar zei... 'het is toch nog geen nieuwjaar?'.

Maar ook jullie gelukkig nieuwjaar toegewenst van de mzungu's in Uganda!

Follow the author: StanPortegies
Promotions
verzekering studeren in het buitenland

Ga jij binnenkort studeren in het buitenland?
Regel je zorg- en reisverzekering via JoHo!

More contributions of WorldSupporter author: StanPortegies
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]