2013 wat was jij geweldig!

Het is 31 december en dat betekent de laatste dag van een onvergetenlijk jaar voor mij. Overal zie ik al op internet en facebook mensen die terugblikken op hun jaar en dat ga ik dus ook maar eens doen.

Ergens in januari/februari besloot ik mijzelf in een groot avontuur te gaan storten! Ik hoorde dat het mogenlijk was om op mijn leeftijd (toen 17) met een reisorganisatie voor jongeren (Worldmapping) naar Afrika te reizen om daar vrijwilligerswerk te gaan doen. Ik weet nog goed toen ik dit hoorde op school van een klasgenoot en later ook reisgenoot dat ik meteen mijn schoolwerk liet voor wat het was en achter de computer dook om meer te weten te komen over Worldmapping. s'Avonds heb ik me meteen aangemeld en het avontuur kon beginnen! Dit is een belangrijke en uiteindelijk hele mooie stap geweest.

Ik heb hiermee mijn grenzen opgezocht en deze (een flinks stuk) verlegt, en hoe dichter ik bij het moment van de reis zou komen hoe meer grenzen er verlegd zouden gaan worden. Ik heb dan ook ontzettend veel geleerd in deze tijd!

Ik heb veel inspirerende mensen mogen ontmoeten en een mooi voorbeeld hiervan is Joy Mwandama, mijn lokale expeditie leider uit Malawi.
Wat een lief en open persoon is deze man!

Ook de mooie en leerzame gesprekken met mijn twee Nederlandse expedtieleiders, Renée en Sofie, weet ik mij nog goed te herinneren. Ik wil deze twee toppers dus ook speciaal bedanken voor hun grote bijdrage in de leerzame en mooie momenten die ik deze reis heb gehad! Thank you guys!!

Eigenlijk kun je wel stellen dat ik ben gaan 'leven' door het maken van deze trip. Ik heb een hoop mensen leren kennen en er een aantal mooie vriendschappen aan overgehouden.

Al met al is dit een jaar geweest om nooit meer te vergeten! Ook in 2014 ga ik nog elke dag genieten van deze mooie herinneringen die ik nu in mijn rugzak bij me draag.

Wauw, als ik dit zelf terug lees voel ik mij echt gelukkig :)

Liefs,

Jorrick

Image
Follow the author: jorrickhendriks
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Mooi geschreven man!

Mooi geschreven man!

Hi Jorrick

Ik voel gewoon de glimlach op je gezicht, tof!!

Blijf maar lekker nagenieten!!

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Image
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount] 2