Dag 3: maandag 30 december 2013

Vandaag werden we om half 8 wakker gemaakt. De groep werd opgesplitst. De ene helft van de groep ging naar het project van Kim en de andere helft(waar ik bij zit) ging naar CEPO. Daar kregen we eerst uitleg over wat er bij CEPO allemaal gedaan wordt. Daarna kregen we een rondleiding over hun stuk land. Mooi hoor!
Wel jammer was de regen. 's Ochtends onweerde het zelfs en sloeg de bliksem in, zo ongeveer langs de tenten! Ze zeiden dat het verder geen gevaar was, maar dat was wel even schrikken.
Maar door de regen was het best wel fris. We gingen eerst helpen bij het bouwen van een huisje. Dat deden we met palen die al in de grond stonden, en dan met touw bamboe eraan vastmaken. Later hadden we stoofovens gemaakt. Oftewel... zand, water, en stampen maar! Iedereen hielp mee met het mengen van het water en zand. Daarna bolletjes ervan maken en van persoon op persoon in een lijn doorgeven, en daar werden de stoofovens dan gemaakt. Toen we daarmee klaar waren liepen we op blote voeten een stukje de heuvel af om in een klein slootje of bronnetjes water te halen om onze handen en voeten een beetje klei-vrij te maken. Er stonden daar trouwens wel veel bananenbomen. Hele gladde stammen, en als je de buitenkant eraf scheurde kwam er water uit. Maar daarna liepen we weer (op blote voeten) nar boven, en daar konden we onze voeten nog even goed schoon maken. Daar hielp een man ook mee, echt heel aardig!
Later gaven ze ons een jackfruit (ik denk dat je het zo schrijft tenminste...). Dat was voor mij de eerste keer dat ik dat at, en lekker dat het was!!
Toen gingen we lunchen (half 3....), we hadden inmiddels wel honger gekregen. We kregen samosa (of zoiets) te eten, en dat was ook lekker. Het is eigenlijk een soort van loempia, maar dan met andere groentes erin.
Daarna gingen we terug naar Plot 99 (waar de tenten staan).
Iets wat me vandaag is opgevallen is dat heel veel kinderen heel blij naar je zwaaien als je voorbij rijdt met het busje. Het was al wel dat je als 'muzungu' (blanke) wordt nagekeken, maar al die blije kindjes zijn echt heel grappig!

Follow the author: StanPortegies
More contributions of WorldSupporter author: StanPortegies
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]