Wereldsupporter gedrag in het dagelijks leven

Tuurlijk gedraag je je als een wereldsupporter als je in Uganda zit, maar het is natuurlijk ook belangrijk dat je dit 'wereldsupporter gedrag' ook vertoont wanneer je gewoon in Nederland bent! Zo letten we er in mijn gezin wel eens op, of dat wat we in de winkels kopen, ook fair-trade gemaakt is. Maar als we eerlijk zijn doen we dit nog steeds te weinig. We gaan dit zeker vaker doen! Wel heb ik altijd respect gehad voor andere culturen, geloven en mensen met een andere afkomst. Iedereen is gelijk, maakt niet uit waar op de wereld dat je je bevindt! Verder doen we binnen ons gezin wel eens wat voor goede doelen, maar niet echt ontwikkelingswerk. Zo geven we onze oude kleren aan organisaties die ze naar arme landen sturen en leveren we altijd een bijdrage aan collectes voor goede doelen. We vertonen dus al wel wat wereldsupporter gedrag, maar dit kan zeker meer! Om een echte wereldsupporter te zijn ga ik daarom ook naar Uganda, waardoor ik hopelijk veel meer stil ga staan bij hoe goed wij het hier hebben en hoeveel we voor de mensen daar kunnen betekenen. Zo kan ik een échte wereldsupporter worden! Om naar Uganda te kunnen heb ik individueel en met de groep al op verschillende manieren geld ingezameld voor de reis en zo ook aandacht getrokken voor Uganda en andere ontwikkelingslanden. Om me na de reis ook als een echte wereldsupporter te gedragen, ga ik alles wat ik heb meegemaakt aan zoveel mogelijk mensen vertellen en verspreiden over mijn leefomgeving. Ook bijvoorbeeld door het geven van presentaties op school. Zo worden hoop ik steeds meer mensen bewust van de situaties in ontwikkelingslanden. Op deze manieren hoop ik een steeds betere wereldsupporter te worden!

More contributions of WorldSupporter author: berendbruijn
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Nou, je hebt zeker de

Nou, je hebt zeker de motivatie om een top WereldSupporter te worden! Super leuk blog!

hartstikke goede voornemens,

hartstikke goede voornemens, lukt het al een beetje??

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount] 2