Farewell Capetown

aterdag hebben we Kaapstad verlaten.. De laatste week was ook meteen wel een van de meest bijzondere weken in Kaapstad!

Zoals gezegd hebben we veel leuke dingen gedaan met de vrijwilligers die nog in het huis waren. Zo'n laatste week waar alle 'laatste keren' voorbij komen maakt dat je wel een hechte groep wordt!

Ook de laatste dag GAPA, die donderdag was, heeft weel impact gehad. De kinderen daar en de Gogo's zijn zo dankbaar voor wat je allemaal voor ze gedaan hebt. Een paar kerstkaarten en afscheidsbrieven rijker stapten we dan toch maar in de auto! Toen een paar van mijn GAPA buddies hun tranen probeerden te verstoppen brak ik toch ook echt. Het is fijn om te weten dat ze je hebben gewaardeerd en dat je iets hebt gebracht in hun leven.
Wij hebben een impact op de levens van die kinderen, maar die kinderen hebben een nog grotere impact op ons leven! Wat ben ik dankbaar dat ik deze tijd heb mogen meemaken en iets heb kunnen beteken voor de gemeenschap daar. Vrijwilligerswerk of soortgelijk werk doen is wat mij betreft een aanrader voor iedereen!

En toen was het vrijdag, in de ochtend aan het ontbijt klaar maken voor de laatste ochtend.. Alles leek normaal, totdat we te horen kregen dat Nelson Mandela was overleden. Wat kwam dat aan zeg, heel gek. Maar dat komt omdat de gemeenschappen waarin wij werken hem zooo ongelooflijk dankbaar zijn. Je vindt hem overal terug, en dat het nog maar zo kort geleden is dat hij president werd. Alles ligt nog zo dichtbij. Om hier te zijn in deze tijd vlak na zijn overlijden is best bijzonder.
Daarom zijn we na het ochtend project ook naar Kaapstad gegaan waar hij ooit zijn eerste toespraak heeft gehouden na zijn vrijlating. Met de poster waar op staat: Hamba Kakuhle, wat Go well betekend en persoonlijke boodschappen.. zijn we naar het plein gegaan. Waar het op dat moment nog heel rustig was. Echt crowded is het daar nooit geworden maar het feit dat je daar kan zijn en een condoleance kan tekenen is toch wel heel bijzonder.
Gek genoeg voelde we ons op die dag nog beroemdheden ook, onze posters trokken nogal de aandacht. Door verschillende mensen die zich voordeden als Journalisten zijn we op de foto gezet, waarna we werden omgeven door een cirkel van mensen die hun mobieltjes en camera's erbij pakten om ons als groep vast te leggen. Geen idee precies waarom, maar ik heb wel even een moment of fame gevoel gehad haha!

Zaterdag vertrokken we naar Hermanus, daarna zijn we naar Oudshoorn gegaan en nu zijn we in Knysna! Het reizen met de Bazbus gaat verder prima en morgen gaan we richting Plettenberg Bay!

De tijd gaat snel dus ik ga maar weer snel genieten.. ;)

xoxo Stefanie

Follow the author: Stefanie_Huurnink
More contributions of WorldSupporter author: Stefanie_Huurnink
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]