Bekijk dit youtubefilmpje en doneer zo €1,- voor kankeronderzoek

Voordat ik naar bed ga wil ik dit nog graag even met jullie delen. Ik vind het een prachtig initiatief dat een zorgverzekeraar als Ditzo deze campagne opzet.

De zaken zullen wel goed gaan met de zorgverzekeraars, dat ze geen reclame nodig hebben. Desalniettemin is het echt de moeite waard om dit filmpje te bekijken. De zorgverzekeraar doneert namelijk voor iedere kijker €1,- aan kankeronderzoek aan het Antoni van Leeuwenhoek (AVL). Het filmpje delen via social media zorgt zelfs voor een donatie van €2,-!

Misschien is dit wel een landelijke actie, maar ik denk (vanuit mijn farmaceutische achtergrondkennis) dat onderzoek aan het AVL echt baanbrekend kan zijn en op mondiaal niveau van belang kan zijn. Antoni van Leeuwenhoek streeft namelijk naar de beste behandeling voor patiënten met kanker door nauwe samenwerking tussen onderzoeksinstituut en ziekenhuis. Dit is een goede combinatie, om adequaat onderzoek te kunnen verrichten.

Follow the author: EliseS
Promotions
verzekering studeren in het buitenland

Ga jij binnenkort studeren in het buitenland?
Regel je zorg- en reisverzekering via JoHo!

Supporting content
Bekijk dit youtubefilmpje en doneer zo €1,- voor kankeronderzoek
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Wow, wat een goed initiatief!

Wow, wat een goed initiatief! Kijk ff een reclame van 1 minuut en je helpt kanker te bestreiden?
Bedankt voor het delen Elise! Filmpje staat al op meer dan 200.000 views, dus dat is al 200.000 euro gedoneerd. =)

Graag gedaan, Dennis.

Graag gedaan, Dennis. Natuurlijk is het ook een goede marketingtruc voor Ditzo, dus ik zat wel een beetje in dubio of ik het hier moest delen. Maar ik denk dat onderzoek aan het AVL ook onder de aandacht gebracht kan worden en wil iedereen ook graag laten zien dat hulp voor een goed doel niet alleen in de vorm van geld hoeft te zijn.

Hi Elise

Ja heb het ook heel veel voorbij zien komen vorige week en inderdaad het is natuurlijk ook wel gewoon een gehaaide marketingtruc, maar als dat dan op deze manier gebeurd dan kan ik er eigenlijk niks negatiefs over zeggen. Laat die bedrijven dan maar "over de rug van andere" zichzelf populair maken, want die "rug" wordt nu tenminste voor iets goeds ingezet.

Daar heb je misschien een

Daar heb je misschien een punt Cecile, maar aangezien ik 'middenin' de zorg zit, merk ik ook wel dat zorgverzekeraars veel vrij spel krijgen door hun huidige positie. In mijn opinie moet een zorgverzekeraar gewoon geen geld over hebben om het te besteden aan dergelijke marketingtrucs of premies ineens flink kunnen laten dalen. Dit gaat echt over de rug van vele zorgverleners, die er de afgelopen jaren flink op achteruit gegaan zijn. Terwijl van deze mensen wel verwacht wordt dat ze topwerk afleveren en ze op fouten enorm afgerekend kunnen worden! De zorgverzekeraars hebben onder de huidige minister naar mijn mening veel te veel winst gekregen en dus teveel terrein gewonnen.

Echter is het wel mooi dat ze dan ten minste nog het AVL in dit succes kunnen betrekken en kankeronderzoek kunnen steunen. Echter is een bedrag van 1 miljoen veel te weinig en zeggen ze dan maar meteen erbij dat 'andere zorgverzekeraars ze maar moeten volgen'. Wat dus eigenlijk ook zegt dat die zorgverzekeraars allemaal vrij wat centen 'over' hebben, anders zou je dit niet zo kunnen suggereren.

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount] 4