Brazilië 2014 - Ik mag mee!

Mijn droom komt uit! In juli 2014 zal ik met de organisatie Worldmapping naar Brazilië toe gaan om daar ontwikkelingswerk te doen. Ik vind het spannend maar vooral heel erg bijzonder dat ik naar dit prachtige land zal reizen en een nieuwe cultuur kan ontdekken.
I
k heb voor Brazilië gekozen om verschillende redenen. Allereerst lijkt het land me prachtig en stond het hoog op mijn lijstje van landen waar ik het liefst heen zou willen. We zullen in Rio de Janeiro en omgeving verblijven, en dat is natuurlijk maar een klein gedeelte van dit gigantische land, maar ik heb hier zulke geweldige verhalen over gehoord dat ik gewoon erg benieuwd ben naar de natuur, de sfeer, de mensen.

Ten tweede wilde ik graag naar Brazilië toe om het feit dat de verschillen tussen arm en rijk zo groot zijn. Het land is de komende jaren erg veel in het nieuws vanwege het wereldkampioenschap voetbal en de Olympische Spelen. Ik vind het juist zo leuk dat ik de kans krijg om de andere kant te zien. De favela's, de onveiligheid.

En als laatste voelde ik me erg aangetrokken tot de projecten. We gaan bijvoorbeeld een project bezoeken dat tienermoeders helpt. Ik vind het geweldig dat ik meisjes van mijn eigen leeftijd kan gaan helpen. Het laat ook zien hoeveel geluk ik wel niet heb dat ik hier ben geboren.

Ik heb nog een half jaar om me helemaal voor te bereiden op deze onvergetelijke expeditie en zal regelmatig updates blijven plaatsen op deze blog. Brazil, here I come!

Follow the author: Madeliefje
This content is used in bundle:
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]