Informatieavond Worldmapping

26-01-2012, Informatieavond Worldmapping

Mijn vriendin Jules en ik zijn al een tijdje druk bezig met het plannen van een expeditie. We zijn beide gemotiveerd om vrijwilligerswerk te doen in Afrika. Worldmapping maakt zo'n jongerenreis mogelijk (14 t/m 18 jaar).

Dus dit wordt de eerste stap, 1,5 uur rijden naar Utrecht. We worden verwelkomd in het gezellige Seats2Meat, dat ingericht is als een fleurige woonkamer. Bijna bij de verkeerde vrijwilligersorganisatie (Be-More) binnengestapt, maar gelukkig de weg naar de juiste presentatieruimte (en warme chocomelk apparaat!) gevonden.

Na een indrukwekkend filmpje op YouTube zijn we helemaal verkocht. Vol aandacht, bijna gehypnotiseerd, luisteren we naar de presentatie, ook al wisten we door onze goede voorbereidingen alles al.

Waarom zijn we dan nog naar de presentatie gegaan, als we toch al overtuigd waren? Uhm... Welke gezichten zitten er achter de strakke, maar vooral vriendelijke organisatie? Wie is de mevrouw die onze mailtjes met vragen zo aardig beantwoord?

Voornamelijk voor een bevestiging. En het is ze gelukt. Malawi wordt het land waar we over anderhalf jaar (reken maar eens uit, het valt in de zomervakantie van 2013) twee weken vrijwilligerswerk gaan doen.

De volgende stap is het bekend maken, ik mag wel zeggen promoten, van onze reis, zodat we sponsors kunnen werven.

WorldSupporter Resources: 

Add this content to my World Supporter Magazine

Contributions

Blog of Annelie

Access level of this page

  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private