Hoe UGGs nou écht gemaakt worden

UGGs: de schoenen die iedereen kent. Niet iedereen deelt dezelfde mening over de schoenen. Sterker nog, of je vindt ze geweldig, of je haat ze. Er is geen middenweg. Ondertussen heeft het merk zijn collectie uitgebreid en verkopen ze o.a. ook sneakers, slippers, accessoires en kleding. Maar wat is nou eigenlijk het verhaal achter UGGs? Ik las een artikel (http://smallbusiness.yahoo.com/advisor/uggs-uggly-reputation-214515845.html) en het was nogal schokkend.

UGGs zijn afkomstig uit Australië en waren als eerst bedoeld om de voeten van de surfers tussen de surfsessies door warm te houden. Hét ingrediënt: schapenvacht. Het schijnt je voeten zowel warm als koel te houden, exclusief comfort en de hoogste kwaliteit te hebben. Klinkt niet verkeerd toch? Dat vond ik ook. Tot de dag van vandaag.

Schapen scheren klinkt 'menselijk'. Dat moet gewoon gebeuren. Maar UGG doet het wat anders. Zij scheren niet zomaar de wol af, maar halen gewoon heel de huid van de schapen af. Zoals koeien, varkens en kippen hier worden geslacht omdat we ze eten, worden schapen in Australië geslacht om er schoenen van te maken. Op het eerste gezicht klinkt schapen scheren dus pijnloos, maar zoals UGG het doet is dat duidelijk niet zo.

De schapen die worden gebruikt, zijn meestal Merino schapen (http://www.peta2.com/blog/meet_pete_hes_from_australia/). Elk jaar worden miljoenen schapen gecastreerd (sommige krijgen zelfs een brandmerk op hun hoorns), en worden vervolgens hun keeltjes doorgesneden. Dit enkel en alleen voor een paar lelijke schoenen.

UGG verdient hier 330 miljoen dollar in een kwartaal aan. Dus als ze echt wat om hun reputatie geven, hebben ze er echt wel het geld voor om dat te veranderen.

Dit kan echt niet. Vind jij dat ook? Laat dan ook je stem horen. Deel deze blog of het oorspronkelijke artikel op je social media zodat iedereen het kan zien. Ik hoop dat ik in ieder geval heb kunnen vertellen hoe slecht deze schoenen wel niet zijn en ik hoop ook dat anderen deze mening delen. Misschien klinkt ik nu als Doutzen Kroes in haar HIV reclame, maar ik ben boos.

Follow the author: Jules
Promotions
verzekering studeren in het buitenland

Ga jij binnenkort studeren in het buitenland?
Regel je zorg- en reisverzekering via JoHo!

More contributions of WorldSupporter author: Jules
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]