In actie voor giro 555, wat een geweldige avond!

Zoals jullie misschien wel op mijn facebook of instagram hebben gezien, was ik gisteravond vrijwilliger voor giro 555. Ik ben gisteravond samen met 3 vriendinnen uit mijn dispuut naar Ede afgereisd om daar de donaties via de telefoon op te nemen. De lijnen stonden open gedurende de uitzending op tv voor de Filippijnen. Meer informatie over giro 555 en de ramp in de Filippijnen vind je op www.giro555.nl .

Op dit idee kwam ik doordat ik de facebookpagina van Oxfam Novib geliked had. Op mijn nieuwspagina stond een oproep of ik mee wilde bellen. Na even kijken of ik die avond vrij was, hoefde ik niet meer te twijfelen, ik schreef me in en vroeg of een paar vriendinnen mee wilden gaan. Zo makkelijk is het dus!

Ik kan dit echt iedereen aanraden om een keer te doen! Het is natuurlijk heel goed om iets voor giro 555 te doen, maar het is daarnaast ook leuk en dankbaar werk. Je krijgt mensen aan de telefoon vanuit heel het land en ze zijn allemaal heel enthousiast en vrijgevig. Ondertussen zie je op tv dat jij zelf meehelpt aan het stijgen van het donatiebedrag. Dit geeft natuurlijk een extra drive om door te gaan met het aannemen van donaties en door te gaan tot de uitzending afgelopen is. Aan het einde viert iedereen in het callcenter een klein feestje, omdat we het toch allemaal met een avondje bellen voor elkaar gekregen hebben tot een groot bedrag voor de Filippijnen te komen.

Met dit blogbericht wil ik ook duidelijk maken dat je vanuit Nederland toch een steentje bij kan dragen. Wat begint bij het liken van een facebookpagina van een goed doel, eindigt in een succesvolle avond. Het is natuurlijk heel leuk om een keer naar het buitenland te gaan en daar vrijwilligerswerk te doen, maar je kunt het ook een stuk dichter bij huis zoeken!

Doen jullie ook mee aan dit soort acties in Nederland? Ik ben erg benieuwd en word graag door jullie geinspireerd!

Image
Follow the author: EliseS
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Als ik het wist...

Je bent een topper Elise!!! Ik zou heel graag ook met zulke acties mee willen doen, maar alleen weet ik nooit waar ik het kan vinden (misschien heel dom, aangezien google de beste vriend van de mens is >.< ). Ik voel me altijd zo nutteloos tijdens dit soort gebeurtenissen, maar jij inspireert mij om gewoon op zoek te gaan en gewoon aan de gang te gaan! Dank je wel!!! :D

Wat leuk Rajeb! Ik zou zeker

Wat leuk Rajeb! Ik zou zeker meedoen. Ik weet niet of je facebook hebt, maar goede doelen geven hier dus ook aan dat ze hulp kunnen gebruiken. Ik hoop dat je daar iets aan hebt ;-)

Hier staan ook nog

Hier staan ook nog verschillende acties die je kunt ondernemen: http://giro555.nl/kom-in-actie/ Rajeb! Ik heb nu bijvoorbeeld pagina van giro 555 ook op facebook geliked en de foto gedeeld ;-). Ook met deze kleine dingen kun je helpen!

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Image
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount] 3