In actie voor giro 555, wat een geweldige avond!

Zoals jullie misschien wel op mijn facebook of instagram hebben gezien, was ik gisteravond vrijwilliger voor giro 555. Ik ben gisteravond samen met 3 vriendinnen uit mijn dispuut naar Ede afgereisd om daar de donaties via de telefoon op te nemen. De lijnen stonden open gedurende de uitzending op tv voor de Filippijnen. Meer informatie over giro 555 en de ramp in de Filippijnen vind je op www.giro555.nl .

Op dit idee kwam ik doordat ik de facebookpagina van Oxfam Novib geliked had. Op mijn nieuwspagina stond een oproep of ik mee wilde bellen. Na even kijken of ik die avond vrij was, hoefde ik niet meer te twijfelen, ik schreef me in en vroeg of een paar vriendinnen mee wilden gaan. Zo makkelijk is het dus!

Ik kan dit echt iedereen aanraden om een keer te doen! Het is natuurlijk heel goed om iets voor giro 555 te doen, maar het is daarnaast ook leuk en dankbaar werk. Je krijgt mensen aan de telefoon vanuit heel het land en ze zijn allemaal heel enthousiast en vrijgevig. Ondertussen zie je op tv dat jij zelf meehelpt aan het stijgen van het donatiebedrag. Dit geeft natuurlijk een extra drive om door te gaan met het aannemen van donaties en door te gaan tot de uitzending afgelopen is. Aan het einde viert iedereen in het callcenter een klein feestje, omdat we het toch allemaal met een avondje bellen voor elkaar gekregen hebben tot een groot bedrag voor de Filippijnen te komen.

Met dit blogbericht wil ik ook duidelijk maken dat je vanuit Nederland toch een steentje bij kan dragen. Wat begint bij het liken van een facebookpagina van een goed doel, eindigt in een succesvolle avond. Het is natuurlijk heel leuk om een keer naar het buitenland te gaan en daar vrijwilligerswerk te doen, maar je kunt het ook een stuk dichter bij huis zoeken!

Doen jullie ook mee aan dit soort acties in Nederland? Ik ben erg benieuwd en word graag door jullie geinspireerd!

Add this content to my World Supporter Magazine

Contributions

Blog of EliseS

Media

Access level of this page

  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private