Laaste week in Kandy!

Woensdagochtend zijn Zuzanna, Audrey en ik bij Dhammikes moeder langsgegaan in het huis naast ons om kokosnoot roti met sambal te leren maken. Het was heel erg leuk en ze vertelde ons alle details en hoeveelheden zodat we het ook echt thuis kunnen maken! Ze was heel lief en het was eigenlijk vrij makkelijk om te maken, het recept staat in m'n dagboek :)

Toen het klaar was mochten we het natuurlijk gelijk opeten, maar we hadden ook net ontbeten dus achteraf zaten we zo vol, en ze maar bleef zeggen 'eat, eat' haha. Het was wel heel lekker.

Ik verheugde me heel erg op het meiden weeshuis om met ze de papier maché te gaann verven, maar toen we er kwamen woensdagmiddag waren er nog maar drie over van de vijftien. In het begin deden ze allemaal alsof ze er niks vanaf wisten, maar achteraf bleek dat ze er mee hadden gespeeld en ze kapot waren gegaan. Toen we de 'head lady' erom vroegen deed ze alsof het de normaalste zaak van de wereld was en dat zij er niks aan kon doen. Dat vonden we een beetje vreemd, dus hadden we gelijk voor de volgende dag gevraagd of wat we van plan waren wel mocht en of ze daar dan wel een beetje op wilden letten.

Audrey had namelijk het idee om posters te maken met foto frames erop met kleurtjes, verf en crèpe papier bloemen en deze dan op te hangen in het weeshuis.

Donderdag moest ik samen met 2 anderen, Katie en Jo, naar Colombo om ons visum te verlengen. Om 4 uur 's ochtends werden we door een tuk tuk opgehaald van het huis en naar het trein station gebracht. Om tien over 5 vertrok de trein en de reis duurde ruim 3 uur, dus we hebben maar geprobeerd wat te slapen. Toen de zon opkwam hadden we nog een heel mooi uitzicht met wolken tussen de bergen. In Colombo moesten we weer een tuk tuk nemen naar het passport office en na anderhalf uur waren we daar weer klaar.

Om 12.40 ging de trein weer terug naar Kandy, alleen de terugreis duurde om een of andere reden veel langer dan de heenreis, meer dan 4 uur dus het was zo vermoeiend!

Die avond hadden we een Halloween feestje en het was heel grappig omdat iedereen verkleed was toen Dhammike langs kwam en hij ging stuk. Hier vieren ze geen Halloween, maar ons feestje was heel geslaagd ondanks dat ik gesloopt was.

Donderdag waren de anderen bij de meiden begonnen met de posters met fotoframes, dus vrijdag gingen we daarmee verder en konden we ze ophangen. Ze waren heel kleurrijk, vrolijk en vol geworden en de meisjes vonden ze heel leuk. Het was onze laatste dag en toen we nog even met ze hadden gespeeld kwam er opeens een hele bus vol met mannen, vrouwen en kinderen naar het weeshuis. Blijkbaar was er een donatie en het was heel leuk om te zien. Eerst zei een meneer iets tegen het weeshuis, daarna zongen alle jongens van de groep een lied en daarna alle meisjes. De meisjes van het weeshuis zongen toen een bedank lied (dachten we, aangezien we er niks van verstonden) en gingen naar de eetkamer. Een voor een gaven de mensen een bakje met wat lekkers en een pakje chocomelk aan de meisjes en het was heel apart om te zien. Het was grappig want onder die mensen waren ook wat oudere jongens en de wat oudere meisjes van het weeshuis werden heel verlegen en verstopten zich steeds om de hoek. Na de donaties vertrokken de mensen weer, en toen was het alweer bijna tijd voor ons om te gaan. Onze laatste dag in het meiden weeshuis en voor mij de laatste dag werken in Kandy.

Audrey had nog een cake gekocht die we uitdeelden aan de meisjes dus eigenlijk waren ze heel verwend die dag :) Gek genoeg was het afscheid van de meisjes moeilijker dan het afscheid van de jongens. De jongens waren er nog vrij nuchter onder maar de meisjes bleven met een droevig gezichtje vragen 'Last day? Never come back?' En toen Audrey begon te huilen kreeg ik ook wel even een brok in m'n keel! Ze zwaaiden ons uit tot aan het hek en dat was dan de laatste weeshuis dag.

In de avond zijn we weer met een grote groep naar Slightly Chilled gegaan en toen hij sloot om 11 uur, mochten Emilie, Audrey, Zuzanna en ik nog blijven samen met de obers en 2 andere gasten. Ze hadden ondertussen wel de deuren gesloten, maar we konden nog steeds (gratis) drankjes krijgen :) Het was heel gezellig, en rond een uur of 2 gingen Emilie en ik weer naar huis.

Zaterdag kon ik eindelijk een keer uitslapen. Normaal word ik elke dag wakker rond 7 uur en kan ik niet meer slapen daarna, maar nu was ik blijkbaar zo moe dat ik door de herrie in de ochtend heen kon slapen haha.. Het was een hele luie dag en we hebben eigenlijk alleen films gekeken.

Vandaag zijn we naar het olifanten weeshuis geweest. Om 7 uur kwam de taxi en rond half 9 waren we daar. Het heet een olifanten weeshuis omdat er ook wat gehandicapte olifanten verblijven, bijvoorbeeld met een te lang been of een met 3 benen. We moesten wel betalen om binnen te komen, maar er waren zo veel olifanten! Sommige zaten los, maar er waren ook wat olifanten die aan een ketting zaten en dat was toch wel zielig. Ook toen het etenstijd was, had je de kans om de kleine olifantjes te voeden maar deze zaten ook vastgeketend.

Gelukkig zaten ze niet allemaal vast en waren er heel veel die gewoon los liepen. Om met ze op de foto te gaan moest je de verzorgers wel een fooi geven, maar dat was ons van tevoren al verteld. Om 10 uur vertrokken de olifanten naar de rivier voor 2 uurtjes en dat was echt geweldig om te zien! Zoveel olifanten en het uitzicht was prachtig.

Foto's van deze week komen straks!

Morgenochtend vertrek ik om 4 uur 's ochtends naar Ambalangoda voor het schildpaddenproject. Het is jammer om hier weg te gaan, want het was super gezellig met iedereen, alleen er zijn ook weer een hoop nieuwe gekomen dus het is weer lekker druk. Ik hoop dat het daar net zo leuk is als hier, maar komend weekend komen er weer een aantal meiden van hier ook naar het strand, en op zaterdag is er een Beach Party. Leuk vooruitzicht!

Het was weer interessant om deze blog te typen, want dat doe ik nu op een franse laptop. Blijkbaar hebben zij niet hetzelfde toetsenbord en alle symbolen zitten ergens anders en sommige letters zijn omgedraaid haha. Maar het is weer gelukt :)

Follow the author: larissanagtegaal
Promotions
verzekering studeren in het buitenland

Ga jij binnenkort studeren in het buitenland?
Regel je zorg- en reisverzekering via JoHo!

More contributions of WorldSupporter author: larissanagtegaal
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Weer erg leuk om te lezen! Ik

Weer erg leuk om te lezen! Ik kijk uit naar de foto's van de olifanten. =)

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount] 1