Nog drie nachjtes

Maartje en ik zeggen al sinds we klein zijn: later gaan we samen een reis maken! Maar wat voor reis? welk land of zelfs landen? Welke stad en hoelang?
Na lang wikken en wegen zijn we er eindelijk uit gekomen.
Over drie dagen vertrekken Maartje en ik naar Kaapstad voor vrijwilligerswerk.

Na een hoop spuiten, geregel en voorbereiding zijn we bijna klaar om aan deze reis te beginnen, zaterdag vliegen we met British Airways vanaf Schiphol, met nog een tussenstop op de grootste luchthaven van de wereld, London Heathrow. Waar de meeste koffers en tassen verdwijnen.. laten we hopen dat dat goed komt…
Na een reis van bijna 20 uur landen we in Kaapstad en zullen we de eerste dag een oriëntatie hebben, waarna we met alle vrijwilligers vanuit verschillende landen verblijven in het vrijwilligershuis.

De dag erna start ons project! We zullen de eerste vijf weken in een Childcare in Grassy park gaan werken, met van die lieve mooie kindjes, die je het liefst allemaal mee naar huis wil nemen.
Na lang nadenken hebben we uiteindelijk ook voor een gastgezin gekozen tijdens het vrijwilligerswerk, zo leren we de cultuur van binnenuit kennen. Ons gastgezin woont ook in Grassy park, op 15 km afstand van het centrum van Kaapstad, dicht bij het bekende surfstrand Muizenberg.

Het aftellen is nu echt begonnen, wat komt het dichtbij.. en wat moeten er nog een hoop dingen op het laatste moment geregeld worden! Wat pak je in en wat laat je thuis?? Lastiger dan je denkt!

Afgelopen zondag hebben Maartje en ik een vrijwilligers-training dag gehad van Stichting Muses in Amsterdam. Hier hebben we ontzettend veel geleerd over de impact van vrijwilligers, hoe je met veel voorkomende situaties om gaat. Maar ook over de mogelijke cultuurshock, het werken met kinderen en hoe je iets wat je opbouwt nog duurzamer kunt maken.

Wist jij dat je alleen al door online te shoppen een goed doel kunt steunen? Ga in het vervolg voor dat je iets online koopt eerst naar de goededoelshop.nl, zo gaat er een klein deel van je aankoop naar stichting Muses of een ander goed doel.

De laatste 12 dagen gaan we volop genieten van dit enorm mooi land, en zullen we hoogstwaarschijnlijk richting het oosten reizen. Maar concrete plannen zijn er nog niet!

Ik probeer iedere week een blogje bij te houden zodat ook jullie weten wat we uitspoken op het zuidelijkste stukje Afrika. Niet te vergeten worden er ook tal van filmpjes en foto’s gemaakt☺!

Dikke Kus

Follow the author: ellenmarshal
More contributions of WorldSupporter author: ellenmarshal
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]