TU Delft lunchlezing

Op 10 oktober mocht ik op mijn eigen voormalige Universiteit vertellen wat een mooi en indrukwekkend avontuur ik heb meegemaakt.
Stichting samenscholen was uitgenodigd om een lunchlezing te geven over maatschappelijk betrokken bouwen. Aan mij was de eer om de ervaringen van afgelopen jaar te delen om hiermee bewustzijn bij de studenten naar boven te halen en hiernaast hun ook enthousiast te maken om in een van de komende jaren zelf ook mee te werken of anderzijds betrokken te zijn bij het goede werk dat de stichting in het Noordoosten van Nicaragua doet!

In een collegezaal gevuld met ongeveer 60 studenten heb ik verteld dat de stichting probeert om elk jaar kinderen van onderwijs te voorzien en hierbij de volwassen ook wil opleiden om hun eigen vaardigheden en kennis beter te gebruiken.
Ook mocht ik vertellen wat een indruk dit project op mij had gemaakt en hoe je wereldbeeld verandert, dat je veel zaken in een ander perspectief gaat plaatsen en dat je eigen belevingswereld anders word van zo een reis.

Dit alles mag je doen terwijl je ondertussen ook nog in een schitterend land bent met een rijke cultuur en heerlijk weer. Het was dan ook niet gek dat na de lezing, die ik samen met Johan Schonebaum en Kristel de krijger gaf, er vele studenten naar ons toe kwamen om meer informatie te krijgen.

Als gevolg hiervan heeft de stichting in plaats van te weinig vrijwilligers kunnen kiezen wie er mee kon.
Alles bij elkaar een hele leuke ervaring die ook zeker goed heeft uitgepakt voor Stichting samenscholen!

Add this content to my World Supporter Magazine

Contributions

Blog of asdessens

Access level of this page

  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private